Monday, May 20, 2024
HomeOrangePet najekstremnijih tobogana na svetu

Pet najekstremnijih tobogana na svetu

Predstavljamo ti najekstremnije svetske tobogane. Da li bi smela da se voziš u jednom od njih?
Insano


Insano ili “ludi tobogan” nalazi se u Brazilu, u gradiću Fortaleza. Dug je 41 metar, a visok koliko i zgrada od 14 spratova, što ga čini najvišim na svetu. Brzina spuštanja je neverovatnih 105 kilometara na sat.
Škorpionov rep


Tobogan “Škorpionov rep” nalazi se u “Nojevoj barci” – najvećem akvaparku u Sjedinjenim Američkim Državama. Broji ukupno 49 tobogana u kojima mogu da uživaju sve generacije. “Škorpionov rep” je, ustvari, zatvoreni tip tobogana u kojem kupači idu brzinom od 15 metara u sekundi. Umesto da se lagano odgurnu, oni stoje nekoliko sekundi u zatvorenoj kapsuli, a potom sledi slobodan pad.
Summit Plummet


“Summit Plummet” je najviši tobogan u SAD-u (visine je kao zgrada od 12 spratova). Nalazi se u Diznijevom resortu na Floridi. Osim što kupači jure 95 kilometra na sat, dodatan strah pruža i crna komora kroz koju prolaze.
Skok vere

Jedan od najstrašnijih tobogana na svetu nalazi se u Atlantik resortu na Bahamima. Kupači se spuštaju toboganom dugim iz hrama nalik onima koje su gradile Maje, a sleću u bazen s morskim psima, od kojih su odvojeni akrilnim cevima.
Mamut


Tobogan idealan za one koji se boje spuštati sami. U veliki okrugli madrac na naduvavanje može da stane pet osoba, koje se spuštaju stazom dugom 538 metara, sa 70 metara visine usput udarajući o ivice tobogana. amut se nalazi u gradiću Sanda Klaus, u Indijani.
 
Izvor: Joy
 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!