Wednesday, May 22, 2024
HomeRedLjubav & SeksPet pravila srećnog braka

Pet pravila srećnog braka

U čemu je tajna uspešnog braka? Nažalost, odgovor na ovo nije nimalo jednostavan i ne može se sažeti u jednoj rečenici, ali će se svaki srećan bračni par složiti da se trude da žive u skladu sa ovim pravilima.

Pravilo br. 1: U redu je imati tajne.
Svaki brak je zasnovan na određenoj dozi tajnovitosti. Naravno da ćete biti potpuno iskreni kada je reč o vašim osećanjima prema njemu id rugim značajnim stvarima, ali neke tajne koje nisu opasne po druge i kojima ne možete povrediti nikoga svakako treba da sačuvate za sebe.
Pravilo br. 2: Postoji i život izvan braka
Oboje treba da nastavite da vodite svoje živote u smeru napretka i nije potrebno da sve radite zajedno. Nastavite da se obrazujete, da gradite karijeru, da imate hobije i vreme koje ćete provoditi sa svojim prijateljima.
Pravilo br. 3: Nemojte prestajati da se povremeno ponašate kao deca
Uživajte u igri i druženju sa partnerom, budite kreativni dok provodite vreme zajedno. Vaš život ne mora da se zasniva samo na onome što većina ljudi smatra da je prihvatljivo ponašanje dvoje odraslih koji su u braku.
Pravilo br. 4: Budite realni
Ukoliko ste zamišljali svoj zajednički život poput onog iz bajke, brak će vam doneti samo razočarenje. Budite srećni i uživajte u sitnicama, umesto štostalno čekate da vam se dese velike i značajne stvari.
Pravilo br. 5: Prihvatite grešku
Jedno od osnovnih zakonistosti svakog međuljudskog odnosa, pa tako i braka. Harmonija vaše veze neće poteći iz vašeg konstantnog neraspoloženja, već iz podrške i prihvatanja jedno drugog.
Izvor: Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!