Monday, February 26, 2024
HomeBluePet razloga da se uključite u HP PartnerOne program

Pet razloga da se uključite u HP PartnerOne program

HP predstavlja proširenje svog globalnog PartnerOne programa, kako bi olakšao saradnju sa svojim partnerima, omogućio im da ostvare prednost nad konkurencijom, kao i da povećaju svoju profitabilnost.    
Proširenja HP PartnerOne programa obuhvataju nove specijalizacije u ključnim oblastima, nove kompetitivne rabate, sertifikate vezane za različite poslove, konzistentnu strukturu članstva i unapređeni portal za partnere. Ova unapređenja stižu nakon uvođenja novog brendinga i izmena osnovnih kompenzacija u junu.
Nove specijalizacije su vezane za ključne oblasti razvoja kao što su cloud computing, big data i usluge:

  • Nove Platinum specijalizacije obuhvataju softver, kao i postojeću specijalizaciju za konvergentnu infrastrukturu.
  • Nove Gold specijalizacije obuhvataju cloud, Vertica rešenja, ServiceOne Enterprise usluge, kao i usluge vezane za uređaje za grafiku i računare.
  • Nove Silver specijalizacije obuhvataju Autonomy i Vertica rešenja, ServiceOne Enterprise usluge, a u EMEA regionu i radne stanice.

Kroz novi Cloud Partner Solution Navigator korisnici zainteresovani za cloud rešenja mogu pretražiti HP-ove partnere prema njihovoj specijalizaciji. Partneri koji ostvare najviši nivo PartnerOne članstva biće uključeni u marketinške kampanje, a na lokaciji HP Global Partner Locator će svi partneri biti raspoređeni po nivou članstva.
Pored toga, u EMEA regionu će grupa za grafička rešenja i personalne sistema uvesti jasnija i jednostavnija pravila rada sa korisnicima. Segmenti koje ciljaju HP i partneri će biti razdvojeni, a biće kreiran i poseban HP-ov tim za zajedničku prodaju u sektoru velikih preduzeća.
Predvidljiv model kompenzacije
HP je počeo da na portalu za partnere prikazuju nove, kompetitivne rabate za svaki HP PartnerOne nivo u HP PartnerOne matrici kompenzacije. Ova matrica proširuje model predstavljen u junu, a fokusira se na tri ključne oblasti radi povećanja prihoda i profitabilnosti partnera:

  • osnovna kompenzacija u skladu sa statusom člana;
  • rast prihod od novog biznisa; i
  • podsticaji za prodaju određenih proizvoda i usluga.

Jednostavniji proces sertifikacije
Partneri sa većim brojem HP ExpertOne sertifikovanih profesionalca imaju veće šanse da ostvare bolje rezultate. Da bi pojednostavio proces sertifikacije, HP je prepolovio broj tehničkih sertifikata i kreirao sertifikate vezane za različite poslove kako bi se skratilo vreme za njihovo sticanje. Na primer, broj ispita za Accredited Systems Engineer (ASE) sertifikaciju za servere će biti za 80 odsto manji.
“HP razume da je potrebno da radimo zajedno kako bi naši partneri razvijali svoje poslovanje i ostali kompetitivni na tržištu”, rekla je Sue Barsamian, viša potpredsednica za indirektnu prodaju, Enterprise Group, HP. “Uz nove specijalizacije, predvidljiviji model kompanzacije, konzistentnu strukturu članstva, kao i lakši proces sertifikacije, HP PartnerOne program je jednostavniji, profitabilniji i predvidljiviji za naše partnere.”
Dostupnost
HP PartnerOne unapređenja će u većini država biti dostupna od 1. novembra. Unapređeni portal za partnere biće predstavljen početkom 2014. godine.
Najvažniji HP događaj za koreisnike u EMEA regionu, HP Discover, održaće se od 10-12.decembra u Barseloni, Španija.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!