POTREBNO JE
ZA KORU: 2 pomorandže, 750 g šećera, 10 jaja, 150 g mlevenih oraha, 100 g suvog grožđa, 60 g mlevenog keksa, 5 kašika ruma
ZA GLAZURU: 4 štangle čokolade, 20 g maslaca
PRIPREMA
Kore od dve pomorandže isecite na sitne komadiće i skuvajte ih u pet voda. Ušpinujte pet kašika šećera, pa u šerpicu dodajte i kore od pomorandže da se prokuvaju, odnosno ušećere. Posebno umutite belanaca sa 10 kašika šećera. Dodajte žumanaca, dobro izmešajte, pa uspite mlevene orahe, suvo grožđe, mleveni keks i ušećerenu koru od pomorandže. Sve dobro izmešajte, preručite u podmazan kalup za tortu i pecite na umerenoj temperaturi u zagrejanoj rerni. Pečeno testo ohladite i prelijte sirupom koji ste napravili od ostatka šećera i pet kašika ruma. Tortu prelijte glazurom od čokolade.
Izvor: Blic-Žena