U nedelju, na Olimpu odigrano je finale teniskog turnira Mozzart Fjučers 2013 u kom su se nadmetali Danilo Petrović i Miljan Zekić. Pobednik, Miljan Zekić zaslužno je poneo titulu najboljeg učesnika Mozzart Fjučers 2013 sa rezultatom 7:6 (7:3), 6:2 turnira čiji nagradni fond iznosi 10.000 dolara.    
Prema rangu učesnika, ovogodišnji turnir bio je jedan najjačih do sada održanih Mozzart Fjučers turnira. Kvalifikacije turnira počele su 8. juna, a učesnici su dosli iz više od 25 zemalja sa svih kontinenata. Finale Mozzart Opena 2013. bio je treći susret ova dva mlada tenisera – Danilo i Miljan, kojima je ujedno ovo bilo prvo finale u dosadašnjim karijerama.


Danilo Petrovićima 21 godinu, član je TK Crvena zvezda, trenutno je na 408. mestu ATP liste, najbolji rang u karijeri do sada je 407. mesto, ima jednu osvojenu singl profi titulu – fjučers u Srbiji 2012. i jednu u dublu, takođe fjučers u Srbiji, u paru upravo sa Miljanom Zekićem. Ove godine odigrao je dva četvrtfinala čelindera i finale fjučersa u Turskoj. U 2012. Danilo je u Srbiji odigrao tri finala singla na fjučers turnirima, od toga je jedan osvojio. Danilo je jedan od najtalentovanijih mladih tenisera Srbije, u teniske vode ušao je sa 4 i po godine, a već nekoliko godina mu je pored Beograda, baza i Francuska – Akademija na Azurnoj obali u kojoj trenira i odakle odlazi na takmičenja.
Miljan Zekić ima 25 godina, član je TK Crvena zvezda, trenutno je 412 . na ATP listi, najbolji rang – 267. mesto zabeležio 10. oktobra 2011. godine. Izueztno talentovan teniser, ima šest osvojenih turnira iz fjučers serije u singlu, od toga je u 2012. osvojio dve, a jednu i u Srbiji. U 2012. pored osvojene titule fjučersa u singlu u Nišu, igrao je i finale singla u Novom Sadu. U dubl konkurenciji ima 16 osvojenih trofeja u profi konkurenciji. Pre mesec dana u Bugarskoj je na fjučersu osvojio titulu u dublu i igrao finale singla.
Pobednik ovogodišnjeg Mozzart Fjučers turnira, Miljan Zekić nakon meča izjavio je:
Veoma sam srećan zbog pobede na Mozzart Openu 2013. Želim da pohvalim sjajne uslove za treninge i samo takmičenje u TK Olimp gde smo imali pravu domaću atmosferu i izuzetno gostoprimstvo domaćina i organizatora Mozzart Opena. Sve je izgledalo kao da učestvujemo na jakom turniru iz čelindžer serije, što će verujem jednog dana ovaj turnir i postati. Drago mi je što smo moj drug, Danilo i ja prikupili puno poena.“ – rekao je šampion Mozzart Opena 2013.
Aleksandar Bolić, sportski direktor Teniskog saveza Srbije i direktor turnira povodom još jednog uspešnog turnira saopštio je:
Čestitam svim učesnicima i pobedniku Mozzart Fjučers turnira. Zadovoljstvo mi je što smo organizovali još jedan prestižan turnir u našoj zemlji koji je bio od velikog značaja za sve naše igrače ali i za one koji su došli iz inostranstva da bi učestvovali. Zahvaljujem se kompaniji Mozzart koja je prepoznala kvalitet ovog turnira i uložila veliki napor kako bi pomogla realizaciju ovog uspešnog turnira. “
Kompanija Mozzart ima dugu tradiciju pomaganja niskoprofitnim i neprofitnim takmičenjima, ali smo posebno ponosni na uspešnost saradnje sa Teniskim savezom na organizaciji Mozzart Fjučersa. Ovaj turnir je iz godine u godinu sve jači i dobra je prilika za mlade tenisere iz Srbije da steknu međunarodno iskustvo, čime se jača kvalitet tenisa u Srbiji, a to je i osnovni motiv naše kompanije da sedmu godinu zaredom dajemo podršku“, izjavio je Zoran Puhač, zamenik direktora marketinga kompanije Mozzart.
Specijalni gosti turnira bili su Goca Tržan i Ajs Nigrutin, koji su odmerili snage i ukrstiti rekete na dan finala turnira i zabavili sve prisutne.