Nije novost da proizvođači u gotovu hranu stavljaju konzervanse da bi joj produžili rok, ali niko nije očekivao šokantna otkrića do kojih je došla Melanie Warner, autor knjige “Pandora’s Lunchbox: How Processed Foods Took Over the American Meal”. Pogledajte njene snimke.
Melanie je slučajno otkrila da kupljeni guacamole (sos od avokada) ne menja izgled ni kad prođe rok trajanja, pa je napravila nekoliko eksperimenata. U prvom eksperimentu uporedila je kupljeni sendvič s pohovanom piletinom s domaćom kuhinjom i rezultat je bio zastrašujući.
Nakon četiri meseca kupljeni sendvič izgledao je dobro ako se usporedi s domaćim koji je bio buđav i pokvaren. Nije iznenadio ni rezultat s kupljenim sosom od avokada i onim pripremljenim kod kuće.
U svom sledećem eksperimentu Melanie je ostavila četiri meseca listić sira koji ide u sendviče s brzom hranom i sveži cheddar sir i pileće meso.