Wednesday, May 22, 2024
HomeBlueArt ShowPostavka galerije New Moment u Tivtu

Postavka galerije New Moment u Tivtu


Beogradska galerija New Moment izložila je svoju stalnu postavku u galeriji Zbirke pomorskog nasljeđa u tivatskoj marini Porto Montenegro, od 1. do 21. septembra 2015. godine.
Galerija New Moment nedavno je otvorila svoju prvu stalnu postavku sastavljenu od ekskluzivnih radova najvažnijih savremenih umetnika iz regije koji su stvarali tokom poslednjih 50 godina, a ova ekskluzivna zbirka koja odaje počast domaćem umetničkom stvaralaštvu gost je galerije Zbirke pomorskog nasljeđa u tivatskoj marini Porto Montenegro, od 1. do 21. septembra 2015. godine.
Posetioci Tivta imaju priliku da vide slike, crteže i grafike istaknutih savremenih umetnika različitih orijentacija koji su stvarali u drugoj polovini 20. i početkom 21. veka, među kojima su: Petar Lubarda, Edo Murtić, Dušan Džamonja, Ljuba Popović, Vladimir Veličković, Erro, Jože Ciuha, Halil Tikveša, Petar Omčikus, Era Milivojević, Dejan Kaluđerović, Ivan Grubanov, umetnička grupa IRWIN i drugi.
Izložbu stalne postavke u Beogradu otvorili su Lazar Sakan, vlasnik galerije New Moment i prof. Goran Milašinović, kardiolog, književik, i direktor pejsmejker centra u Kliničkom centru Srbije.
„Galerija New Moment teži da postane savremena institucija koja će negovati i pomagati umetnost i umetnike, a manje će se zasnivati na komercijalnim projektima. Stalna postavka je prodajnog karaktera i dopunjavaće se odabranim delima afirmisanih domaćih, regionalnih, svetskih ali i mladih autora,“ izjavio je Lazar Sakan, vlasnik galerije.
Prof. Goran Milašinović rekao je: „Dragan Sakan je pre tačno 15 godina otvorio i ustanovio galeriju New Moment, idući na našim prostorima ispred vremena i preko granica antičke Batoove definicije o šest lepih umetnosti, dodajući toj definiciji dizajn, advertajzing, marketing, komunikaciju. On je pretvorio galeriju slika u galeriju ideja, unikatno i prvoklasno mesto kulture našeg grada.“

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!