Saturday, May 25, 2024
HomeRedLjubav & SeksPotvrđeno: Nezainteresovani muškarci privlačniji ženama

Potvrđeno: Nezainteresovani muškarci privlačniji ženama

Ženu će muškarac više privlačiti ukoliko nije sigurna u to kakvo mišljenje ima o njoj i šta oseća… Ovo je potvrdilo istraživanje naučnika sa Univerziteta Virdžinija i Harvard, koje je obuhvatilo 47 studentkinja.
Kako bi dobili što iskrenije i preciznije odgovore studentkinje nisu znale pravi motiv eksperimenata već su mislile da su pozvane kako bi učestvovale u istraživanju o tome da li Fejsbuk može da posluži kao stranica za upoznavanje partnera.
Devojkama su pokazani lažni profili četvorice muškaraca. Prvoj grupi je rečeno da će videti muškarce kojima su se najviše dopale. Drugoj grupi je rečeno da su ta četvorica muškaraca ocenila iznadprosečnima devojke iz te grupe. Trećoj grupi studentkinja je rečeno da bi to mogli biti muškarci kojima su se one dopale najviše ili iznad proseka, ali ništa nije precizirano. Drugim rečima, devojke iz treće grupe nisu znale koliki je nivo interesa muškaraca za njih.
Žene koje su verovale da se jako sviđaju muškarcima bile su više privučene tim muškarcima od žena koje su verovale da ih muškarci smatraju prosečno privlačnim. ali, one koje su najviše bile privučene muškarcima bile su upravo devojke iz treće grupe – one koje nisu bile sigurne koliko se zapravo sviđaju muškarcima.
Istraživači su na taj način potvrdili istinitost one „predrasude“ da diskretno sakrivanje osećanja i interesa za neku osobu budi više zanimanja kod druge strane nego direktno i javno pokazivanje emocija. Ipak, imajte u vidu da je istraživanje sprovedeno u kontekstvu Interneta – žene su svoje odluke zasnovale na vrlo oskudnim informacijama o muškarcima, a to je važan faktor jer upoznavanje oči u oči često može biti sasvim drugačije.
Da li i vi “padate” na naizgled nezainteresovane muškarce?
 
Izvor: B92-SuperŽena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!