Monday, February 26, 2024
HomeBluePovoljna, a dobra - Chieftec Smart GPS napajanja

Povoljna, a dobra – Chieftec Smart GPS napajanja

Chieftec je na ovim prostorima izuzetno lepo prihvaćen brend, bar kada su upitanju kućišta i napajanja različitog “kalibra”, a pomenuti se trudi da svojim vrhunskim proizvodima iz meseca u mesec osvoji još veći broj kupaca. Kako stvari trenutno stoje to mu odlično polazi za rukom, jer nova Smart GPS familija napajanja koja su od nedavno zahvaljujući kompaniji EWE dostupna kod nas su rasprodata u rekordnom vremenskom periodu.

Napajanje iz ove serije (GPS-400A8, GPS-500A8, GPS-600A8 i GPS-700A8) imaju fiksiran napon na 230V i ekskluzivno su dizajnirana za evropsko tržište. Karakteriše ih pouzdanost, vrhunska izrada i veoma pristupačna cena, a sa pojedinim modelima moguće je uštedeti i do 30% električne energije (poređeno sa sličnim napajanjima). Ovaj podatak jasno govori koliko se Chieftec brine za životnu sredinu, s tim da eko priča ovog proizvođača u ovom slučaju počinje još od samog pakovanja u kojima se Smart napajanja isporučuju. Reč je o hemijski lako razgradivim kutijama koje nemaju nikakav štetan uticaj na okruženje i jednostavno se recikliraju. Ekipa Urban portala imala je priliku da se druži sa dva sjajna izvora iz pomenute Smart GPS familije i evo kakve su utiske testirani ostavili na nas.
Chieftec GPS-400A8
GPS-400A8 je osnovni Smart GPS model napajanja i prvenstveno cilja na korisnike sa plićim džepom, ali nudi zaista mnogo. Kada to kažemo prvenstveno mislimo na solidnu izlaznu od 400W, vrhunsku izradu i veoma tih rad postignut ugradnjom jednog ventilatora od 120mm. Ovo napajanje nije modularnog karaktera, ali donosi sve neophodne konekcije (24(20+4)pin ATX, 4pin PIV, 8(6+2)pin PCI-E, 3xSATA, 2xMolex 4pin, Floppy) i nudi energetsku efikasno od čak 80%.

Kao i većina drugih Chieftec-ovih napajanja, tako i model GPS-400A8 dolazi sa velikim brojen naprednih sistema zaštita, među kojima se posebno izdvajaju OVP (Over Voltage Protection), UVP (Under Voltage Protection), OCP (Over Current Protection), SCP (Short-Circuit Protection), OPP (Over Power (Load) Protection) i OTP (Over Temperature Protection). Jača strana su mu i automatska kontrola ventilatora, poznata pod nazivom AFC (Automatic Fanspeed Control), garancija od 24 meseci i krajnje pristupačna cena.
Cena (sa PDV-om): 4.560,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs
Chieftec GPS-700A8
Za one zahtevnije korisnike Chieftec je spremio i jače Smart GPS modele, među kojima se posebno izdvaja napajanje oznake GPS-700A8 koje je trenutno i najsnažnije u ponudi. Ovaj izvor odlikuje izlazna snaga od 700W, visok nivo energetske efiksnosti (i preko 80%) i veoma, veoma tih rad. Upravo zbog svega toga Smart GPS-700A8 napajanje je idealno za jače PC mašine, ali i uopšte za sve konfiguracije koje ciljaju na stabilnost i pouzdan rad. Kao i prethodno opisani model, tako i GPS-700A8 nije modularnog tipa, ali poseduje sve neophodne konekcije i izuzetno lako se montira u sve vrste ATX kućišta.

Od ostalih bitnih karakteristika Chieftec GPS-700A8 napajanja svakako treba izdvojiti veliki broj implementiranih zaštita: OVP (Over Voltage Protection), UVP (Under Voltage Protection), OCP (Over Current Protection), SCP (Short-Circuit Protection), OPP (Over Power (Load) Protection) i OTP (Over Temperature Protection), kao i sjajnu garanciju od 2 godine. Cena ovog modela za sada nije poznata za domaće tržište, ali očekuje se da bude krajnje korektna.
Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!