Monday, May 20, 2024
HomeBlueArt ShowPremijera filma "Dobar dan da se umre muski" 12. februara u Sava...

Premijera filma "Dobar dan da se umre muski" 12. februara u Sava centru

Akcioni film „Dobar dan da se umre muški“, peti film u kultnom serijalu „Umri muški“, premijerno će biti prikazan 12. februara u 20:30 u Sava centru.
Brus Vilis ponovo je u kultnoj ulozi Džona Meklejna, policajca i nacionalnog heroja. Meklejn ovoga puta kreće u u Rusiju kako bi pomogao svome sinu o kome jedino zna da je u nevolji. U Rusiji situacija nikako nije „jipikajej“ – tamo vršljaju opasni teroristi, a Džon Meklejn ne ume da ne upadne u probleme. Brus Vilis je jedna od filmskih zvezda sa najdužom karijerom. Nakon što je osamdesetih osvojio srca publike hit serijom „Slučajni partneri“, postao je prava zvezda posle filma „Umri muški“ (1988), jednog od najboljih akcionih filmova svih vremena.
Džon Meklejn – detektiv oštar na jeziku koji uvek, na pogrešnom mestu, radi prave stvari – postao je jedan od kultnih junaka Holivuda, a Vilis je uživao u ulozi koju je ponovio u tri nastavka. Poslednji nastavak Meklejna prati na putu u Moskvu, gde odlazi u potrazi za otuđenim sinom Džekom (australijska zvezda u usponu Džaj Kortni). Ideja za film „Dobar dan da se umre muški“ nastala je, kako kaže Brus Vilis, tokom snimanja četvrtog nastavka serijala, filma „Živi slobodno ili umri muški“. U tom delu vidi se fotografija Džona Meklejna sa porodicom, ženom i dvoje dece.
U petom nastavku deca su odrasla. Meklejn i njegov sin nikada nisu bili bliski, i ne slažu se jer su, zapravo, vrlo slični. „Bio sam otuđen od sina od kako je bio tinejdžer, i sada sam odučio da se vratim i vidim šta se s njim dešava. Neki moji prijatelji iz Vašingtona su proverili i izgleda da je on kriminalac, umešan u sumnjive poslove negde po Evropi. Ne znamo gde je, verovatno negde u Rusiji, i ja krećem da ga potražim“, kaže Brus Vilis o filmu.
Ulogu Meklejnovog sina igra mladi australijski glumac Džaj Kurtni, koji je dosadašnje iskustvo stekao uglavnom igrajući u TV serijama, među kojima je i „Spartak“. O filmu i radu sa Brusom Vilisom Džaj Kurtni kaže: „To je zaista velika franšiza. Mnogo smo radili na filmu i nadamo se da će fanovi biti srećni. Ponekad je teško ispuniti očekivanja, kada nešto traje toliko dugo, ali ja sam dao sve od sebe. Brus je bio sjajan za saradnju, potpuno kul lik”.
Reditelj filma je reditelj irskog porekla Džon Mur, koji ima dugogodišnju saradnju sa studijom „20th Century Fox“. Mur je poznat je po filmovima „Iza neprijateljskih linija“, „Feniksov let“, „Predskazanje“, kao i „Maks Pejn“ iz 2008. godine. U filmu igra i naš glumac Radivoje Raša Bukvić, a autorka kostima je poznata kostimografkinja Bojana Nikitović.
Trejler za film možete videti ovde:

Intervju sa Džajem Kurtnijem sa snimanja možete videti ovde:

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!