Sunday, June 16, 2024
HomeUrban vodičBioskopiPreporuka šta pogledati u Cineplexx Bioskopima od 20. do 26. januara

Preporuka šta pogledati u Cineplexx Bioskopima od 20. do 26. januara

Na repertoaru se ove nedelje nalaze dva nova naslova i direktan prenos baleta ,,Dragulji” iz Boljšoj teatra u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopu:

 

  1. ,,Aleja noćnih mora” – Dobra misterija, mali, diskretni pištolji sakriveni sa unutrašnje strane bež mantila, karmin grimizno crvene boje, detektivski šeširi i toalete diva Zlatnog doba Holivuda. Ambiciozni radnik u cirkusu ima sposobnost da sa samo nekoliko reči izmanipuliše bilo koga. Zavodi psihoterapeutkinju za koju se ispostavlja da je mnogo opasnija od njega.

Trejler filma: https://youtu.be/od3cxfDxrn4

 

  1. ,,Potreba za mržnjom” – Intimna ispovest reditelja o gubitku brata koji je svirepo ubijen u tuči ispred jednog beogradskog splava. Kroz ovaj i druge slične slučajeve u kojima su na razne načine, bez ikakvog razloga stradali ljudi, reditelj istražuje korene tog bezrazložnog nasilja. U filmu su pored svirepog ubistva Fedora Frimermana, kojeg je u noći 25. jula 2013. obezbeđenje splava Sound tuklo do smrti, obrađeni i slučajevi prebijanja glumca Dragana Maksimovića, ubistvo Slobodana Vukića, slučaj keruše Mile i Brisa Tatona, kao i vršnjačko nasilje i tragedija mladog Alekse Jankovića iz Niša. Kroz ove i druge slučajeve reditelj istražuje korene bezrazložnog nasilja, kako se stvara i širi mržnja, i kako smo kao društvo lako pristali na nasilje koja nas okružuje.

Trejler filma: https://youtu.be/u6zJYXc5Jks

  • ,,Dragulji” uživo iz Boljšoj teatra u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopu u nedelju 23. januara od 16 časova

Smaragdi kao simbol elegancije i sofisticiranosti Pariza, rubini kao simbol brzine i modernosti Njujorka i dijamanti za carski Sankt Peterburg. Tri sjajne scene praćene muzikom trojice esencijalnih kompozitora, predstavljaju stilove tri plesne škole koji su doprineli da Džordž Balanšin postane legenda modernog baleta.

Ovaj glamurozni triptih inspirisan je Balanšinovom posetom čuvenom zlataru Van Cleef & Arpels na njujorškoj Petoj aveniji, a nastao je kao omaž gradovima i plesnim školama u Parizu, Njujorku i Sankt Peterburgu, koje su bile od vitalnog značaja za karijeru poštovanog koreografa.

Trejler baleta ,,Dragulji”https://youtu.be/MCmnVGHVUgo

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!