Friday, April 12, 2024
HomeBluePrinter štediša – Epson L300

Printer štediša – Epson L300

Kompanija Epson nedavno je osvežila svoju ponudu štampača baziranih na sistemu kontinuiranog dotoka mastila (CISS) jednim veoma zanimljivim i ultra kompaktnim modelom čija je oznaka L300. Njegova prednost u odnosu na slična rešenja na tržištu krije se u veoma maloj potrošnji mastila i besprekorno optimizovanoj Micro Piezo glavi za štampenje sa sistemom samočišćenja.

Vizuelno posmatrano L300 je moderno dizajniran inkjet printer kod koga je Epson akcenat stavio na jednostavnost upotrebe, malu potrošnju i lako održavanje. Napravljen je od kvalitetne plastike i izuzetno je jednostavan za povezivanje, a odlično se razume sa svim aktuelnim Windows i Mac OS-ovima. Brzinski gledano L300 spada u moćnije inkjet modele sa 33 mono, odnosno 15 kolor odštampanih stranica u minuti zbog čega je idealno rešenje za manja i srednja radna okruženja, kao i za zahtevniju kućnu primenu.
Mi smo ga instalirali u jednom manjem kancelarijskom okruženju gde je za mesec dana korišćenja redukovao potrošnju mastila za više od 30% od uobičajne. To u prevodu znači daleko manje troškove od uobičajenih, a isti su uporedivi i sa onima koji daju laserski printeri.

Glavni “krivac” za smanjenje troškova je sistem kontinuiranog dotoka mastila koji koristi integrisan sistem cevčica sa odvojenim kontejnerima za boje u koji iste dolovate u zavisnosti od potrebe(a). Na ovaj način izbegnuto je menjanje skupih kertridža i postignut je maksimala komfor u radu.
Kao što smo očekivali kvalitet štampe je vrhunski. Sve boje su maksimalno verno reprodukovane, dok je detaljnost za svaku pohvalu. Isto možemo reći i kada su sive nijanse upitanju, odnosno kada je reč o monohromatskoj štampi, s tim da su na Default vrednostima prelazi nešto blaži od onih koje nude drugi CISS štampači u ponudi ovog proizvođača.

Za kraj ostaje da kažemo još da L300 operiše sa četiri osnovna mastila (CMYK) i da je maksimalna radna rezolucija koju postiže 5760×1440 piksela. Velika prednost mu je (između ostalog) i krajnje jednostavno konfigurisanje, dok mu je mana mali kapacitet ulazno-izlaznog bloka, zbog čega će te često morati da mu dodajete listove u radu. Cena mu nije mala, ali isplati se već nakon par meseci korišćenja.
Cena (sa PDV-om): 27.990,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!