1. Započnite sa svežim nektarinama. Treba da budu sočne ali ne potpuno.
2. Iseckajte nektarine i stavite ih u posudu.
3. Nacedite limun
4. Pospite nektarine šećerom.
5. Pokrijte plastičnim poklopcem i smestite u frižider da odstoje.
6. Dok se nektarine hlade u frižideru pripremite orahe.
7. Za kandirane orahe trebaće vam: pekan orasi, orasi, šecer, cimet, so, belance jednog jajeta.
8. U zagrejenu posudu na 250 C, ubacite pola šolje šećera, malo cimeta i malo soli. Pomešajte ove sastojke dok se ne sjedine.
9. U drugu posudu penasto umutite belance.
10. Dodajte orahe belancima i mešajte dok svi orasi ne budu u belancu.
11. Dodajte tako umešane orahe u šećer i opet promešajte.
12. Podmažite tiganj puterom i pržite smesu oko 30 minuta. Primetićete da se glazura steže.
13. Na kraju ostaje dekoracija. Na dno postavite nektarine, potom jogurt, pa opet voće i jogurt i na kraju polijte kandiranim orasima.