Thursday, June 13, 2024
HomeBlueE-book čitač

E-book čitač

Poslednjih nekoliko godina sve nas više bombarduju jeftinim izdanjima knjiga velikih autora. Ukoliko ste obožavalac pisane reči, kupovina svake knige koja vam se dopada može vam oduzeti prostor u stanu, a da ne pominjemo njegovo čišćenje.

Mnogi će osuđivati nove ideje iz sveta kompjutera. Mnogi se boje da nova izdanja malih gedgeta mnogu ugroziti čar čitanja, ali to ne mora biti tako.

Poslednjih par godina na svetskom tržištu se pojavilo „idealno“ rešenje u vidu E-book čitača na koji jednostavno možete upload-ovati svoje omiljene knjige, časopise, stripove u elektronskom formatu.

Brz način života u kome živimo ne ostavlja nam dovoljno prostora da odemo do svoje omiljene knjižare ili biblioteke u potrazi za adekvatnu knjigu. Danas se sve može preuzeti sa Interneta i priča odmah počinje.

Ovi elektronski čitači su veličine 5, 7 i više inča, manje više kao strana knjige. Mogu se pronaći oni sa ekranima u boji ali i oni jeftiniji sa monografskim ekranom kojima forma zodovoljava funkciju.

Da li volite da slušate muziku dok uživate u stranicama svoje omiljene knjige? Na većinu ovih uređaja možete staviti i nju. A takođe ima mogućnost ubacivanja video fajlova. Pa ukoliko više volite da odgledate film umesto da pročitate knjigu i to je moguće.

Lista samih formata koje ove male kutije mogu čitati su velike, od klasičnih .doc i .txt preko .pdf dolazimo i do .html i nekih egzotičnijih.

Briga se svodi na to da možete čitati skripte iz škole ili fakulteta ili strip ili vaš omiljeni časopis kod kojih je obavezno da imaju elektronsko izdanje. Naravno možete skinuti određene web strane npr.sa našeg sajta i poneti ih sa sobom. Lista ideja i mogućnosti je neverovatna. Polako se i u našem gradu mogu videti putnici u prevozu koji koriste ove čitače kako bi skratili vreme putovanja.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!