Friday, May 24, 2024
HomeBlueProglašeni pobednici konkursa Ericsson Application Awards 2013

Proglašeni pobednici konkursa Ericsson Application Awards 2013

Na svečanoj ceremoniji u Stokholmu, kompanija Ericsson proglasila je pobednike četvrtog Ericsson Application Awards konkursa za programere. Tema ovogodišnjeg takmičenja bile su android aplikacije koje će unaprediti život u gradovima; povezati ljude, lokacije i predmete i pokrenuti društvo u celini. Konkurs je bio podeljen u dve kategorije, za studente i manje i srednje kompanije.  

Pobednik ovogodišnjeg Ericsson Application Awards konkursa, u studentskoj kategoriji, je GreenSpark iz Portugalije koji je napravio rešenje za efikasnu kontrolu električne energije koju stvaraju solarni paneli u domaćinstvima. Na inovativan način, ovaj portugalski tim je omogućio nadgledanje sistema u realnom vremenu uz smanjeno korišćenje računarskih resursa, veću zaštitu ali i dodatnu mobilnost putem android aplikacije za monitoring sistema.
Pobedu u kategoriji kompanija ostvario je tim iz Velike Britanije. TboxApps kreirao je aplikaciju koja omogućava ljudima sa invaliditetom da upravljaju računarom ili tabletom uz pomoć najmanjih pokreta i time ih uvede u digitalni svet u kojem, do sada, nisu mogli da ostvare takav nivo interakcije sa uređajima.
Na Ericsson Application Awards konkursu ukupno su učestvovala 192 tima iz 52 zemlje među kojima je bila i Srbija. Nagradni fond ovogodišnjeg konkursa bio je 80.000 evra.
 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!