Friday, May 24, 2024
HomeBlueArt ShowPrva godina bez Ejmi Vajnhaus

Prva godina bez Ejmi Vajnhaus

Danas se navršava tačno godinu dana od kako je britanska zvezda Ejmi Vajnhaus prerano napustila ovaj svet, a domaća publika je na koncertu na Kalemegdanu 18.juna imala priliku da je poslednji put vidi i čuje uživo.

Ejmi je mesec dana posle koncerta u Beogradu, na početku evropske turneje, preminula od, kako je utvrĐeno obdukcijom, trovanja alkoholom. Imala je 27 godina.
Za godinu dana od Ejmine smrti prodato je 1,2 miliona kopija tri albuma – “Frank”, “Back to Black” i “Lioness: Hidden Treasures”, koji je objavljen posthumno, kao i 500.000 singlova. Album “Back to black” je u mesecu posle njene smrti zabeležio rekordnu prodaju i postao do tada najprodavaniji album u 21. veku. Treći album objavljen je u decembru, a u prvoj nedelji je prodato 194.000 kopija.
Ejmini roditelji su osnovali fondaciju sa njenim imenom, a otac Mič koji je pretrpeo brojne kritike da pokušava da se obogati na račun Ejmine slave rekao je:
– Bila je dobro dete, veoma jaka osoba…Imala je i velike slabosti, ali je bila divna devojka.
Iako je i za života uvek bila u centru pažnje, zbog glasa, divne muzike ali i brojnih kontroverzi, biografi i fanovi čuvene pevačice uspeli su da prikupe i neke do sada nepoznate podatke o Ejmi.

Kada je imala 10 godina oformila je svoj prvi bend “Sweet’n’Sour” pod uticajem tada popularne ženske rep grupe “Salt’n’Pepa”.
U intervjuu za “Rolling Stone” 2007. godine izjavila je da joj je dečji san bio da postane konobarica na rolerima, poput onih koje je videla u filmu “American Graffiti”.
Školu je napustila sa 14 godina i uveliko je bila buntovnik. Njeno omiljeno piće bio je koktel “rikstazi”, napravljen od vodke, “Southern Comfort”, likera od banane i “Bailey’s”.

Izvor: Blic

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!