Sunday, April 21, 2024
HomeBluePSG grupa ostaje deo HP-a

PSG grupa ostaje deo HP-a

Kompanija HP je nedavno objavila da je završila procenu strateških alternativa za svoju Grupu personalnih sistema (PSG) i odlučila da ova jedinica nastavi da posluje u okviru kompanije.

„HP je objektivno procenio strateški, finansijski i operativni uticaj izdvajanja PSG-a. Analiza je jasno pokazala da je ostanak ove jedinice u okviru kompanije dobar za korisnike i partnere, dobar za akcionare i dobar za zaposlene“, izjavila je Meg Vitman (Whitman), predsednica i generalna direktorka kompanije HP. „HP je posvećen PSG-u i zajedno smo jači.“

U strateškoj reviziji su učestvovali relevantni eksperti različitih grupa i funkcija u okviru HP-a. Procenom zasnovanoj na analizi podataka je ustanovljeno da postoji čvrsta integracija u ključnim elementima poslovanja kao što su lanac snabdevanja, IT i nabavka. Takođe je utvrđeno da PSG ostvaruje veliki doprinos spektru rešenja i ukupnoj vrednosti brenda HP-a. Isto tako, procena je pokazala da troškovi transformacije PSG-a u samostalnu kompaniju prevazilaze prednosti razdvajanja.

Rezultat ove analize još jednom potvrđuje ispravnost HP-ovog modela i vrednost koju obezbeđuje za korisnike i akcionare. PSG je ključna komponenta strategije kompanije HP-a koja podrazumeva ostvarivanje veće vrednosti, dugoročnih odnosa sa pojedinačnim korisnicima, malim i srednjim preduzećima i velikim kompanijama. Upravni odbor HP-a je uveren da PSG u okviru kompanije može da ostvari profitabilan rast i ubrza rešenja iz drugih delova kompanije.

PSG je poznat kao lider u inovacijama i tehnologiji i ima najveću profitabilnost u ovoj industriji. Najveći je proizvođač personalnih računara na svetu, sa prihodom od 40,7 milijardi dolara u 2010. godini.

Kao deo HP-a, PSG će nastaviti da korisnicima i partnerima nudi prednosti u pogledu inovacija proizvoda i poslovanja na svetskom nivou kroz najbogatiji asortiman personalnih računara, radnih stanica i drugih uređaja u industriji“, izjavio je Tod Bredli (Todd Bradley), potpredsednik Grupe za personalne sisteme u kompaniji HP. „Plan nam je da vodeća kompanija u oblasti personalnih računara u svetu bude još bolja.“

Za više informacija posetite www.hp.com/investor/PSG-Decision

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!