Monday, April 15, 2024
HomeGreenRazlozi zašto odmah treba popiti toplu čokoladu

Razlozi zašto odmah treba popiti toplu čokoladu


Većina misli da topla čokolada goji i da nije zdrava, ali mi vas uveramo upravo u suprotno. Evo pet razloga zašto bi trebalo da je pijete.
POSPEŠUJE RAD MOZGA
Nedavne naučne studije pokazale su da ovaj topli napitak povećava snagu mozga, a i doprinosi njegovom boljem zdravlju. Flavonoidi pomažu boljoj prokrvljenosti mozga i boljem dotoku kiseonika, što će uticati na to da bolje razmišljate. Ukoliko želite da unapredite pamćenje, probajte da uzimate dve šolje tople čokolade dnevno. Ne samo da ćete najverovatnije imati bolje pamćenje, već ćete biti i raspoloženiji.
RIZNICA ANTIOKSIDANATA
Istraživači sa Univerziteta Kornel zaključili su da topla čokolada sadrži više antioksidanasa od zelenog čaja i vina. Ovaj napitak sadrži više antioksidanasa i od obične čokolade, pošto se veći broj njih oslobađa pri većoj temperaturi.
POBOLJŠAVA RASPOLOŽENJE
Čokolada je poznata je kao podizač raspoloženja. Topla čokolada pomaže u borbi protiv stresa, ankcioznosti i depresije. Ovo piće utiče na lučenje endorfina, hormona sreće, koji će popraviti vaše raspoloženje za tren. Negativna strana tople čokolade jeste što sadrži šećer, koji nikako nije dobar za zdravlje. Trebalo bi da konzumirate toplu čokoladu bez šećera, tako da maksimalno iskoristite svojstva tog napitka.
TOPLOM ČOKOLADOM DO ZDRAVIH ARTERIJA
Naučnici tvrde da su flavonoidi u toploj čokoladi dobri za arterije. Naime, oni smanjuju rizik od bolesti srca, tako što spuštaju krvni pritisak i čuvaju krvne sudove. Zapamtite, uzimajte čokoladu bez šećera, jer ona već u sebi ima saharide, ali ne preterujte, dve šolje dnevno su vam sasvim dovoljne.
POMAŽE U SKIDANJU KILOGRAMA
U slučaju da želite da skinete koji kilogram, topla čokolada može da vam pomogne u tome. Ako se napravi kako treba, ovaj napitak sadrži mali broj kalorija, tako da možete da uživate u njoj i da zadovoljite svoju želju za čokoladom. Posle tople čokolade proći će vas želja za visokokaloričnim namirnicama kao što su krofne, testo i torte.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!