Friday, October 4, 2024
HomeGreenRen – i začin i lek

Ren – i začin i lek


Kažu da ko jede ren živeće 100 godina. Mi ne znamo jesu li ovi navodi istina, ali ono što pouzdano znamo i što su potvrdila brojna istraživanja jeste da je ren odličan lek za brojne digestivne tegobe, a odlično je sredstvo i za čišćenje mokraćnih kanala, kao i za prevenciju od prehlada. Sa druge strane kao začin ren donosi ljuto-gorak prodoran ukus zbog čega se od njega prave najrazličitije salate koje idu odlično uz sve vrste mesa.
Ren je inače višegodišnja zeljasta biljka, a u ishrani i medicini se koristi njegov koren koji može da naraaste i do dužine od 1 m. Sam koren je veoma izdržljiv i može da ostane upotrebljiv i više od mesec dana ako se pravilno skladišti na suvom i tamnom mestu ili zakopan u pesak. Zanimljivo je da ren raste u celom svetu i da mu odgovaraju najrazličitiji vremenski uslovi. Sve u svemu ako želite zdravo da se hranite ren obavezno uvrstite na spisak namirnica sa višestruko zdravim dejstvom.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Dešavanja