Saturday, May 25, 2024
HomeBlueSa novim Epson-ovim ITS MF uređajem ušteda ide i do 90 procenata!

Sa novim Epson-ovim ITS MF uređajem ušteda ide i do 90 procenata!


Potražnja za ozbiljnim štampačima i MF uređajima sa kontinuiranim dotokom mastila se znatno povećala poslednjih nekoliko godina i to prvenstveno iz razloga što ova rešenja nude dosta povoljniju štampu od tradicionalnih termalnih rešenja, a pritom sa njima nema zastoja u radu. Model L365 kompanije Epson primer je jednog ozbiljnog ITS MF uređaja sa kojim je moguće uštedeti i do 90% resursa…
Iako je mali i lagan L365 objedinjuje sve funkcije jednog ozbiljnog multifunkcijskog uređaja (štampanje, kopiranje i skeniranje) uz mogućnost iniciranja bežične štampe. Boks sa mastilima mu je izveden sa desne strane, a rezervoari su velikog kapaciteta, tako da kada se jednom napune mogu da odštampaju ogroman broj stranica bez zastoja. Konkretno, L365 nudi brzinu štmpe od 9.2 otiska u minuti iz Draft moda, što je i neka okvirna brzina za kopiranje, dok je pri skeniranju dosta sporiji. Kvalitet štampe koji donosi L365 je impresivan i za svaku pohvalu – sve boje su lepo reporodukovane, a i detaljnost je na izuzetno visokom nivou što smo realno i očekivali obzirom da ovaj model koristi naprednu Micro Piezo glavu i operiše rezolucijom od 5760×1440 piksela.
Sa druge strane skener je tek prosečan, ali dovoljan da isprati i štampač i kopir. Isti daje dobre skenove, međutim dosta je spor i nema neke dodatne mogućnosti koje imaju napredna rešenja. To zahtevnijim korisnicima može malo da zasmeta i može da ih iritira s tim da opet treba imati u vidu da je ovo tek nešto napredniji kućno-kancelarijski ITS MF uređaj i Epson ga tako i reklamira. Proizvođač kod ovog modela u prvi plan (pored povoljne i kvalitetne štampe) ističe i njegovu lakoću korišćenja, te odlično odrađenu logističku podršku zbog koje se razume sa svim aktuelnim Windows i Mac platformama, kao i popularnim mobilnim okruženjima.
L365 pored svega poseduje i podršku za Epson Connect, koji korisnicima omogućava da štampaju sa bilo koje tačke na svetu jednostavnim slanjem fotografija i dokumenata na mejl adresu štampača, ili preko udaljenog drajvera za štampu. Epson Connect uključuje i iPrint aplikaciju za jednostavno štampanje preko pametinh telefona i tablet računara.
Kada se bolje analizira L365 nije teško zaključiti zašto je vreme klasičnih ink-jet štampača daleko iza nas – ušteda na svim nivoima je ogromna, a i cena održavanja je veoma niska. Na sve to treba dodati da se i mastila prodaju po krajnje razumnim cenama što je nesumljivo i najbolji Epson-ov potez. Sve preporuke!
 
Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!