Saturday, July 20, 2024
HomeBlueSamo mašta je granica

Samo mašta je granica

Nakon priče o 13-inčnim MacBook Pro računarima, došao je red da vas boljemo upoznamo sa 15-sticama, koje su i najtraženije iz ove porodice prenosnih mašina. U ponudi kompanije Apple nalaze se dva modela kojima su fizičke karakteristike potpuno identične, međutim kada se malo zagrebe ispod površine uočavaju se razlike, ne prevelike, ali dovoljne da se napravi jasna granica kome je namenjen slabiji, a kome jači model.

Za obe dostupne 15-stice zajedničko je aluminijumsko kućište napravljeno od jednog odabranog komada, što ove mašine čini jedinstvenim na tržištu. U poređenju sa 13-sticama ovde pored integra grafike zatičemo i diskretnu podršku u vidu AMD Radeon HD 6490M i Radeon HD 6750M mobilnih GPU-ova. Slabija grafika operiše sa 256MB, a jača sa 1GB RAM memorije.

Ovo je veoma važno za korisnike koji se bave radom sa multimedijalnim sadržajima i bitna im je puna mobilnost, jer u ovom momentu nijedan drugi notebook ne može da im pruži takve performanse i takvu fleksibilnost.

Kao i svi aktuelni MacBook Pro računari, tako i 15-stice raspolažu sa 4GB radne memorije, koja u kombinaciji sa quad-core Intel Core i7 procesorima čini da sve leti na ekranu. Pored novih Core i7 procesora novina je i prisustvo FaceTime HD kamerica koje omogućavaju potpuno besplatnu video komunikaciju sa vlasnicima iPhone-a 4, novog iPad-a i MacBook Air mašina. Moguća je i komunikacija sa novim iPod touch media plejerom, što nas je posebno obradovalo.

Tastatura, Multi-Touck trackpad i displej su najjače oružje MacBook Pro 15-stica, ali i vrhunska softverska postavka na čelu sa sjajnim Snow Leopar OS-om. Jedino što malo para oči je cena, ali budimo realni, ovo i nisu računari za svakog već za prave ljubitelje Mac mašina i entuzijaste koji ća na pravi način znati da unovče uložen novac.

Cena (sa PDV-om):

Mašina 1 – 180.190,00 dinara

Mašina 2 – 217.290,00 dinara

Kontakt: Apcom, www.apcom.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!