Wednesday, May 22, 2024
HomeBlueSamsung SSD-ovi

Samsung SSD-ovi

Popularnost SSD drajvova raste iz dana u dan i samo je pitanje vremena kada će zameniti vremešne čvrste diskove, koji su do pojave SSD-ova bili jedino usko grlo računara. Iza SSD drajvova ne stoje samo velike brzine transfera podataka, već i tiši rad, manja potrošnja električne energije i mnogo lakša montaža kako u desktop, tako i u notebook računare.

Posmtraćujući tržište SSD-ova u ovom trenutku jasno se ističe nekoliko proizvođača, među kojima je Samsung dominantan sa svojom ponudom, što je i logično obzirom da sam pravi kontrolere i DRAM i NAND fleš module. Kod nas je moguće pronaći dva modela sa potpisom ovog brenda, koji se podjednako mogu koristiti i u prenosivim i u stonim mašinama, a oba su izvedena u 2.5-inčnom formatu, pa uz adekvatan rack (kućište) mogu biti i odlični eksterni diskovi. Isti su dostupni u kapacitetima od 64GB do 256GB, što je sasvim ok količina skladišnog prostora  čak i za najzahtevnije korisnike, a da stvar bude još lepša prati ih i dobra prateća oprema u vidu Norton Ghost 15 i SSD Magician 3.0 programa.
Za komunikaciju sa mašinama Samsung SSD-ovi koriste SATA III interfejs zahvaljujući kom (teoretski) postižu brzine prenosa podataka i do 6GB/sec. Dolaze sa punom podrškom za TRIM i S.M.A.R.T. tehnologije, kao i sa još nekoliko veoma korisnih funkcija za ubrzavanje i optimizaciju u radu. Na vama je samo da odaberete kapcitet i prepustite se uživanju u radu.
Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!