Friday, December 8, 2023
HomeBlueSamsung SSD S840 EVO - MZ-7TE250BW - samo za profesionalce!

Samsung SSD S840 EVO – MZ-7TE250BW – samo za profesionalce!

Vizuelno posmatrano ovaj SSD se ne razlikuje previše od ostalih Samsung-ovih 840 modela, međutim ono po čemu je poseban je izrada od posebnih materijala, koji ga čine otpornim na većinu spoljnih uticaja i omogućavaju mu brzo odvođenje toplote kada se zagreje. Upravo zbog toga idealno je rešenje za kreiranje brzih, a tihih PC desktop mašina, kao i za dizajniranje snažnih gejming računara. Osnovu Samsung 840 EVO – MZ-7TE250BW SSD-a čine ultra brzi NAND fleš memorijski moduli (ukupnog kapaciteta od 250GB) i Samsung 3-jezgarni MEX kontroler koji donosi niz sjajnih mogućnosti – nema pada u brzinskim performansama i daleko manje se troši energije u odnosu na slična konkuretnska rešenja.

Pored odlične hardverske konstrukcije Samsung je 840 EVO – MZ-7TE250BW SSD opremio i vrhunskim paketom aplikacija koje omogućavaju postizanje još boljih performansi, obezbeđuju maksimalno čuvanje i bezbednost informacija i punu stabilnost u radu. Posebno se izdvaja Magician aplikacija koja omogućava korišćenje RAPID  (Real-time Accelerated Processing of Input-output Data) radnog režima, koji koristi DRAM memorije za keširanje podataka. Njegovim startovanjem dobija se na drastičnom ubrzanju celog sistema.

Pored svega nabrojanog Samsung SSD 840 EVO – MZ-7TE250BW ima i dve važne metode zaštite podataka: hardverski AES 256bit Full Disk Encryption (FDE) i PSID. AES Encryption šifrira podatke na hardverskom nivou i zato ne utiče na performanse. Ako se ne unese sigurnosna lozinka, PSID će izvršiti kriptografsko brisanje i vratiti disk na fabričke postavke, čime se sprečava neovlašten pristup podacima.

Samsung ovaj drajv na tržištu nudi u tri verzije: Basic (samo disk), Laptop Upgrade i Desktop Upgrade. Na vama je samo da odaberete koja vam najviše odgovara i verujte nam na reč dobićete do sada neviđene performanse vašeg računara. Iznad svega i cena mu je veoma atraktivna i baš zbog nje lako se bori sa sličnim konkurentskim modelima na tržištu.
Cena (sa PDV-om): 19.504,00 dinara
Kontakt: Direct Link, www.dl.rs

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!