Saturday, May 25, 2024
HomeBlueArt ShowSaradnja FTN-a i EXIT festivala

Saradnja FTN-a i EXIT festivala

Kao uvod u novi period isticanja značaja obrazovanja i povezivanja mladih ljudi oko tema od velike društvene važnosti, u subotu 13. jula, potpisan je protokol o saradnji Fakulteta Tehničkih Nauka novosadskog Univerziteta i EXIT Festivala.     

Dekan FTN-a, Prof. Dr Rade Doroslovački i predsedniku pravnog odbora EXIT Festivala, Dušan Kovačević ozvaničili su saradnju koja datira od samog početka i prvog izdanja festivala, a koja će doneti niz benefita studentima i učesnicima kroz različite programe koji će biti organizovani u budućnosti. Zajednički nastup FTN-a i EXITa u oblastima prijave zajedničkih programa u okviru nacionalnih i međunarodnih programa, organizacije zajedničkih seminara i radionica, izrade diplomskih i master radova i obavljanje stručne prakse otvoriće studentima FTN-a, koji su istovremeno i posetioci festivala, široke mogućnosti praktične primene stečenog znanja. Studentska putovanja i razmena studenata, zajednički nastup u pružanju usluga naučno-istraživačkih projekata trećim osobama, privredi i lokalnoj samoupravi, kao i ostali sadržaji od zajedničkog interesa takođe će biti u fokusu saradnje ove dve institucije.
Izjava Dušana Kovačevića da je “EXIT nastao na fakultetu” dodatno potvrđuje duboko ukorenjen u vezu između ovog novosadskog fakulteta i festivala. Dekan FTN-a, Prof. Dr Rade Doroslovački takođe je istakao povezanost institucija i nadu u dalji razvoj kroz realizaciju zajedničkih budućih projekata. Sa više od 50.000 studenata, novosadski Univezitet spada u uski krug najvećih i najcenjenijih obrazovanih institucija u zemlji, a ova saradnja pružiće mnogima od njih mogućnost usavršavanja i daljeg razvoja u odabranim naučnim disciplinama.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!