Monday, July 15, 2024
HomeArt ShowMuzikaSastav Kalem ponovo pred Novosadskom publikom 27. septembra

Sastav Kalem ponovo pred Novosadskom publikom 27. septembra

Sastav Kalem održaće koncert u novosadskoj Sinagogi, 27. septembra od 20 sati i tom prilikom predstaviti svoj drugi album „Tragom snova i predanja“ nedavno objavljen za diskografsku kuću Multimedia Music.

 

Novosadska sinagoga je jedno od najlepših mesta za izvođenje akustične muzike i jedva čekamo druženje sa publikom sa kojom smo prošle godine ostvarili divan kontakt. Očekujemo da i ove godine bude tako. Spremili smo nove aranžmane i pozvali odlične goste samo za ovu priliku. Sinagoga nas kao prostor inspiriše da 27. septembar bude dan kada ćemo razmeniti najfinije emocije sa publikom“ kazao je Stefan Ilić.

Novosadska sinagoga koncert Kalem

Dušan Popović Lipovac je istakao da je lepo uz sebe imati i goste kada nastupaju na velikim scenama.

Ove godine ćemo napraviti svojevrsni omaž tamburi, mada ne kroz klasične tamburaške numere. Miloš Jovanović, fantastični bas primaš sa kojim smo delili scenu u Parizu, odsviraće sa nama vrlo poznatu melodiju koja nije svirana na ovaj način. Tu neće biti tamburi kraj jer će nam se pridružiti i divne devojke iz La Bande, dobro poznate novosadske grupe koje će to veče ukrasiti scenu Sinagoge“ kazao je on.

 

Miloš Jovanović je svoju tamburašku karijeru započeo kao mlad sa svojim ocem čuvenim Sašom Jovanovićem Faiksom. Trenutno je član velikog tamburaškog orchestra RTV-a.

Tamburaški sastav La Banda, osnovan u Novom Sadu krajem 2013. godine sa željom da na tamburama izvodi različite muzičke žanrove. La Banda je spoj tradicije i mladosti, devojaka i tambura, kroz koju je lirika tambure i melodija ovog podneblja našla put do novih generacija.

 

Sastav Kalem izvodi tradicionalnu muziku balkanskih prostora odevenu u novo ruho, kako bi savremenom slušaocu približila bogato kulturno nasleđe našeg podneblja. U sastavu ovog jedinstvenog ansambla su akademski muzičari – pevač, violinista i kompozitor Stefan Ilić i gitarista i kompozitor Dušan Popović Lipovac. Stil Kalema je zapravo fuzija njihovih individualnih pristupa muzici – Dušan ga obogaćuje prizvukom mediterana i klasične muzike, a Stefan, svojim izvornim stilom pevanja i sviranja,  narodnim duhom naše baštine.

Sastav Kalem

Kalem voli publiku da obraduje i po kojom pesmom iz kraja gde nastupa, pa slušaoci, pored pesama s njihovih do sada objavljenih albuma,  mogu da čuju i neku staru, dobru  vojvođansku melodiju.

 

Ulaznice za koncert su u prodaji u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9h do 14h i online na: https://ulaznice.muzickaomladina.org/rs/site/index

 

 

Multimedia Music:

www.multimedia-music.com

www.facebook.com/MultimediaMusicSRB/

www.youtube.com/channel/UCImyKst5_VzEjQgryH_wGMA

 

Kalem:

KALEM | Instagram, Facebook | Linktree

www.kalemmusic.com

www.facebook.com/kalemmusic

www.instagram.com/kalemmusic

www.youtube.com/kalemmusic

Koncert Kolarac 2022.

Prezentacija sastava:https://youtu.be/Pvs8tFZiPJE

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!