Friday, May 24, 2024
HomeRedLepota/KozmetikaSaveti za lakši odabir parfema

Saveti za lakši odabir parfema


Mirisi su uvek igrali veoma važnu ulogu u životu žena. Kineskinje su još pre nekoliko hiljada godina upotrebljavale mošus nakon kupanja, a abesinske žene su mazale ruke i butine sa sekretom cibetske mačke. Ovi narodi su još u tom dobu bili upoznati sa tim da čulne i uzbuđujujuće materije ne stvara samo ljudsko telo, nego i određene životinje poput dabra i ulješure.
Veoma je interesantno da je u Francuskoj, koja se smatra mestom porekla parfema, sve do kraja 19. veka vladao nesnosan smrad. Pariz je imao miris kao velika korpa za otpatke, a ni njegovi stanovnici nisu bolje mirisali. Početkom 20. veka se sve promenilo. Ljudi su počeli više da obraćaju pažnju na svoju higijenu, a žene su otkrile snagu parfema i koristili ga za zavođenje osoba suprotnog pola. Prijatan miris je postao preduslov društvenog života. Osoba, koja je imala neprijatan miris se počela izbegavati u društvu, što je ostala praksa sve do dan danas. Ove novine su označile početak kulta parfema.
Od tog doba, pa sve do danas se broj parfema veoma povećao, pa je odabir odgovarajućeg mirisa  parfema postao  relativno težak zadatak. Za odabir parfema postoji nekoliko metoda.
Birati miris na osnovu boje kose je jedan od ovih metoda. U kosi i na koži se nalaze pigmenti, koji se menjaju pod uticajem svetlosti, vazduha i znoja. U zavisnosti od intenziteta ovih promena, kosa postaje svetlija ili tamnija. Koža takođe reaguje na ove promene, pri čemu dolazi do različitog ispoljavanja mirisa upotrebljenih parfema.
Plava kosa predstavlja simbol seksualne privlačnosti, međutim ova upadljiva boja kose služi samo za prikrivanje prave prirode plavuša. One su uglavnom jedinstvene, razigrane i strastvene, pa im se obično preporučuju lagani i sveži mirisi,
Osobe sa tamnijom kosom su u velikom broju slučajeva skromnije i povučenije, veoma su brižne i obraćaju pažnju na detalje. One uglavnom preferiraju sladunjave i jače mirise.
Za razliku od žena sa tamnijom kosom riđokose vole da su uvek u centru pažnje. Nepredvidljive su i divlje. One koriste kiselkaste i suve mirise.
Osnovni uslov za bolje reagovanje mirisa sa kožom, je da koža bude topla. Topla koža će brže reagovati sa mirisom parfema, pa će se sam mirisi moći osetiti nakon nekoliko minuta. Prilikom isprobavanja parfema treba ga naneti na dobro prokrvljena mesta poput članka ruke, vrata ili kolena.
Nekoliko korisnih saveta u vezi mirisa:
1. Svi oni, koji veoma intenzivno reaguju na mirise treba da ga stavljaju na potiljak, dakle na mesto što dalje od nosa.
2. Nanošenje parfema neposredno na odeću može ostaviti uljane tragove.
3. Parfem treba držati na suvom i tamnom mestu.
4. Zatvoreni džemperi sprečavaju ispoljavanje mirisa, dok garderoba sa velikim izrezom omogućava bolje ispoljavanje mirisa. Veoma je bitno obratiti pažnju i na materijal odeće, koji se nosi, jer sintetička garderoba sprečava disanje kože, pa će neprijatni miris tela brzo savladati miris parfema.
5. Upotreba toaletne vode se ne preporučuje ni sa kojim drugim mirisnim preparatom (sapun, lak za kosu, dezodorans).
Kombinacijom svih navedenih saveta, obilazak parfimerija će postati jedna nova avantura, a odabir parfema mnogo lakši i jednostavniji.
Izvorni link: http://parfemiprodaja.com/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!