Za sve one koji obrok ne tretiraju kao pravi, ako iz tanjira ne zove sočna i mirisna šnicla, pripremili smo tri savršena recepta. Kao prilog poslužite bilo koje povrće, a ljubiteljima mesa to i nije preko potrebno.
GOVEDINA S PEČURKAMA
POTREBNO JE: 1 kg goveđih šnicli, 3 glavice crnog luka, 3 kašike maslaca, 3 lista lovora, 300 g šampinjona, 2 kašike gustina, 100 ml belog vina, 3 čena belog luka, so
PRIPREMA
Prepržite šnicle na rastopljenom maslacu, pa ih preručite u drugi sud i poklopite da se ne ohlade. U međuvremenu sitno iseckajte luk i s listom lovora izdinstajte na masnoći u kojoj su se pekle šnicle. Poređajte šnicle preko luka, pospite ih iseckanim belim lukom, pa zalijte vodom toliko da prekrije meso. Poklopite i pustite da se lagano dinsta oko sat vremena. Povremeno protresite posudu i, ako je potrebno, dolivajte pomalo vode. Pred kraj kuvanja izvadite šnicle iz posude, pa dodajte šampinjone iseckane na listiće. Posolite ih i pobiberite, pa kada omekšaju, izvadite i njih. Štapnim mikserom usitnite preostali saft, vratite šampinjone, pa time prelijte šnicle. Poslužite uz rizi-bizijem.
Izvor: Blic – Žena