Za sve one koji obrok ne tretiraju kao pravi, ako iz tanjira ne zove sočna i mirisna šnicla, pripremili smo tri savršena recepta. Kao prilog poslužite bilo koje povrće, a ljubiteljima mesa to i nije preko potrebno.
ROSTBIF U ROKFOR SOSU
POTREBNO JE: 4 deblje šnicle od rostbifa, ulje, so, biber
- Za sos: 100 g rokfora ili nekog drugog tvrđeg sira, 200 g tečne pavlake, 2 kašike belog vina, 2 kašike limunovog soka, zeleni biber u zrnu
PRIPREMA
Šnicle blago pritisnite dlanom, pa svaku posolite i blago pobiberite. Prelijte ih uljem i ostavite da na hladnom odstoje nekoliko sati, a najbolje je preko noći. Izrendajte sir i dodajte mu pavlaku, belo vino i limunov sok. Posolite i pobiberite po ukusu, pa pomešajte sastojke. Šnicle ispržite na ulju s obe strane, pa ih stavite u vatrostalnu posudu. Na svaku šniclu rasporedite po malo sosa, preko pospite zrnima zelenog bibera i zapecite u rerni da se sir istopi. Poslužite s prilogom po želji.
Izvor: Blic – Žena