Friday, May 24, 2024
HomeGreenSavršene zamene za čokoladu u trenucima žudnje

Savršene zamene za čokoladu u trenucima žudnje

Nebitno da li ste čokoholičar ili osoba koja povremeno uživa u ovoj poslastici, treba da isprobate alternative za čokoladu koje biste mogli da konzumirate u trenucima velike žudnje za nečim slatkim. Čokoladi je teško odoleti, ali ne predajte se. Ove alternativne namirnice su dobre za telo i umanjiće vam želju za čokoladom.
1. Orasi

  • Orasi su dobra alternativa za čokoladu, jer sadrže i magnezijum i nitrogen koji se takođe nalaze i u čokoladi. Ponekada vaše telo traži hranu koja sadrži sastojke koji mu nedostaju. Tako da sledeći put kada budete imali želju za čokoladom, potrudite se da pojedete nešto što sadrži slične hranljive sastojke.

2. Čokoladno sojino mleko

  • Većina čokolada je napravljena od mleka koje sadrži kalcijum. Prema tome, kada sledeći put budete želeli da pojedete čokoladu to može biti pokazatelj da vam nedostaje kalcijuma. Da biste zadovoljili potrebu za čokoladom kao i za kalcijumom, popijte sojino čokoladno mleko koje je ukusno, ali i niskokalorično.

3. Čokoladna pločica sa žitaricama

  • Ova zdrava grickalica je dobra za vaše telo. Bogata proteinima i vlaknima, ne samo da će vam zadovoljiti potrebu za čokoladom nego će vam utoliti i glad.

4. Čokoladni čaj

  • Odličan način da odolite želji za čokoladom jeste da pijete čokoladni čaj. Da, on postoji. Svaki čaj je veoma zdrav za telo, a čokolada mu daje još lepši ukus.

5. Crna čokolada

  • U umerenim količinama, prirodna crna čokolada je zapravo dobra za vas. Ima manje kalorija i šećera nego mlečna čokolada. Ona povoljno utiče na zdravlje, na rast, suvu kožu i bore.

 
Izvor: B92

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!