Wednesday, May 22, 2024
HomeBlueSavršeno bezbedan - Freecom ToughDrive!

Savršeno bezbedan – Freecom ToughDrive!

Sa eksternim diskovima možemo preneti velike količine podataka sa jednog mesta na drugo bez mnogo muka i cimanja, pošto su lagani i veoma brzi. Oni su jednostavni za upotrebu, zauzimaju malo prostora, a pojedini modeli donose izuzetno visok nivo zaštite, što ih čini pogodnim za korišćenje i u najsurovijim radnim uslovima.

Na tržištu se eksterni drajvovi mogu naći u raznim oblicima i veličinama, ali su rešenja 2.5-inčnog tipa svakako najzanimljivija. Kompanija Freecom se upravo proslavila sa njima, a nedavno je kompletno osvežila svoju paletu proizvoda novim modelima među kojima se posebno izdvaja rešenje pod nazivom ToughDrive (56058 – kodna oznaka).

U poređenju sa prethodnikom nema nekih preteranih vizuelnih razlika, što znači da silikonska obloga obavija 2.5-inčni disk i štiti ga uticaja svetla, kiše, vlage, zračenja, vetra i ostalih spoljnih faktora, ali i od padova i potresa (anti-šok mehanizam), koji su u nekim radnim okruženjima veoma česti.

Pored brojnih fizičkih zaštita novi ToughDrive donosi i odličnu softversku zaštitu i uravo zato što je jedno kompletno rešenje u više navrata je poslednjih meseci osvajao najprestižnije nagrade vodećih svetskih IT časopisa i IT portala. Sa računarom komunicira preko USB 3.0 veze i ispod haube krije USB 3.0 kontroler poslednje generacije koji ga ujedno čini i jednim od najbržih eksternih diskova na tržištu.

ToughDrive teži 200 grama i dostupan je u kapacitetima od 500GB do 1TB. Na žalost cena mu nije baš previše povoljna, ali ako u obzir uzmete najviši mogući stepen bezbednosti koji dobijate sa njim onda se isplati uložiti koju hiljadarku dinara više.

Cena (bez PDV-a): oko 12.000,00 dinara za model od 500GB

Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!