Wednesday, May 22, 2024
HomeRedLjubav & SeksSedam zdravih razloga da se odmah bacite na seks

Sedam zdravih razloga da se odmah bacite na seks

Ako vam pomisao na završetak seksualnog odnosa, orgazam, nije dovoljan razlog da se upustite u seks, evo nekih drugih dobrih strana seksualnog odnosa koje vas sigurno mogu iznenaditi.

Želite da kompleksi nestanu, podstaknete raspoloženje i smanjite rizik od obolevanja od karcinoma, od srčanih oboljenja i drugih bolesti? Odgovor nije neka magična pilula, odgovor leži ispod pokrivača vaše spavaće sobe. Vaš partner može poboljšati vaše zdravlje na više iznenađujućih načina.

Postoje mnoge studije koje opisuju zdravstvenu dobru stranu seksa. Većina dobrih strana po zdravlje je u vezi sa postizanjem orgazma, ali niko od njih nije rekao da morate da budete sa nekim da biste postigli vrhunac i izvukli dobru stranu seksa.

Čak ni oni koji nemaju partnera nisu uskraćeni samozadovoljavanju i dobrobiti seksa, posebno onih koje su usko u vezi sa postizanjem orgazma.

Pa, bilo da ste u vezi ili sami, proverite listu zdravih efekata seksa.

Poboljšavanje zdravlja srca

Kao i fizička aktivnost, zdrav seks je dobar za vaše srce. Nekoliko istraživanja je pokazalo da se smanjuje rizik umiranja od srčanih oboljenja, čak i moždani udar i infarkt kako se povećava frekvencija vaših orgazama tokom vremena. Za one koji se brinu da fizički napor koji uzrokuje seksualna aktivnost predstavlja pretnju za srce, analize pokazuju da se većina seksualno intezivnih momenata (pod pretpostavkom da niste neobično energični tokom seksa) može porediti sa šetnjom brzine od 4 do 6 kilometara na sat. Naravno, to pomaže vašem srcu, a seksualni život će vam pomoći da ostanete u formi.

Slatki bolovi

Samo gledanje u vašeg partnera, čak i samo na slici, može ublažiti bolove. Čak iako mislite da je bol barijera u seksu, uzmite u obzir svu dobru stranu seksa koja je vredna vremena i truda. Neka istraživanja su pokazala da se orgazmima otklanjaju menstrualni bolovi. Pa probajte, ništa vas ne košta, sem malo truda.

Manje stresa

Zdrav seks pruža isti efekat utehe, kao i slatkiši kada je u pitanju smanjenje stresa. Istraživanja su pokazala da do smanjenja stresa dolazi do aktiviranja zadovoljstva uzrokovanog seksom. Ovaj efekat koji se postiže seksom je dugotrajniji u odnosu na slatkiše.

Prevencija obolevanja od karcinoma

Istraživanja su pokazala da se rizik od oboljevanja od raka od prostate smanjuje kod muškaraca proporcionalno broju dobrih orgazama i stimulaciji testisa. Iako je potrebno još dosta istraživanja da bi se pokazalo u brojkama tačan prikaz ove teorije, ipak je ona dovoljan razlog da seks konzumirate kad god možete i želite.

Bolji san

Iako stučnjaci nisu tačno sigurni zašto seks poboljšava san, ipak postoje dokazi da je ipak uzrok lepšem i boljem snu. Nemojte se iznenaditi, ako vi i vaš partner ubrzo nakon seksa utonete u sladak san i probudite se sveži.

Bolje raspoloženje

Nije čudo što izgledate lepše posle seksa. Postoji dosta biohemijskih istraživanja koja su dokazala da seks poboljšava raspoloženje, jer se tokom zdravog seksa otpuštaju neurotransmiteri koji utiču na bolje raspoloženje. Takođe, i sama divna povezanost sa partnerom ili zadovoljenje postizanjem orgazma izaziva dugotrajan osmeh na licu.

Sjaj kože

Taj divan “jutro posle” sjaj, nije samo mašta: stvarno izgledate bolje nakon seksualnog odnosa. Seks vam pomaže da izgledate mlađe. Taj sjaj se može priprisati kombinacijom oslobađanja od stresa, boljeg raspoloženja i krvi koja protiče ispod vaše kože, a koja je rirodni proces uzbuđenja.

Uživanje u zdravom seksualnom životu je jedna od najvećih uživanja u životu. Poznavanje svoje intime može biti blagodet za vaše dugoročno zdravlje i omogućiće vam više zadovoljstva.

Izvor: Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!