Sunday, June 16, 2024
HomeGreenSeks kao lek

Seks kao lek

Neposredno pre orgazma nivo hormona oksitocina raste pet puta, što utiče da se oslobađa veća količina endorfina koji umiruje bol

Stručnjaci kažu da je seks jedinstveni antihistaminik koji je, osim toga, uspešan i protiv polenske kijavice i astme. Bez obzira na to što mnogi smatraju da je seks samo trenutak strasti i dobrog uživanja, vrhunac zadovoljstva pod čaršavima ima višestruko pozitivno dejstvo na ceo organizam. Prema tome, volite se ljudi!

Predajte se partneru, strastima i uživanju i sve to radite sa puno emocija. Američki naučnici tvrde da redovni intimni odnosi znatno produžavaju životni vek. Vođenje ljubavi neće samo podstaći bolju cirkulaciju već će vam ojačati muskulaturu tela i izoštriti čula do tančina. Posle orgazma, hormon prolaktin u mozgu podstiče moždane ćelije da proizvode nove nervne završetke u oblastima mozga zaduženim za čulo mirisa. Tokom seksa srce ubrzava ritam, jer se broj otkucaja sa 70 penje do 150 u minutu, a istovremeno jača čitav kardiovaskularni sistem. Osim toga, ako upražnjavate intimne odnose bar tri puta nedeljno, drastično smanjujete rizik od srčanog udara. Pošto se za vreme ljubavnih igrarija duboko diše, vaš organizam se mnogo bolje snabdeva kiseonikom.

Za lep ten i kožu

Da li ste znali da je koža baršunastija i mekša posle seksa? Telo žene tokom seksualnog čina udvostruči lučenje hormona estrogena, pa joj je kosa sjajnija, a koža nežnija posle slatkog zadovoljstva.

Više plamenih strasti, bar dva do tri orgazma nedeljno, znači i manje nazeba, gripa i infekcija, i svakako čelični imunitet. Do dva orgazma nedeljno mogu da povećaju nivo antitela imunoglobulina za 30 odsto.

Dobar seks pomaže i kod glavobolje ili artritisa. Neposredno pre orgazma nivo hormona oksitocina raste pet puta, što utiče da se oslobađa veća količina endorfina koji umiruje bol. Seks oslobađa i estrogen, koji smanjuje simptome PMS-a. Sve u svemu, seks deluje bolje od nekih analgetika, a obezbeđuje i bolju kontrolu bešike, jer jača mišiće karlice.

Oni koji nemaju ili retko imaju intimne odnose, padaju u depresiju, postaju nervozni, tužni i frustrirani. Za vreme seksa mozak oslobađa endorfin, hormon sreće koji ublažava stres i stvara osećaj euforije. Bitno je što seks učvršćuje veze među partnerima, jača samopouzdanje i pozitivno razmišljanje.

Uspostavljanje ravnoteže hormona

Dok se ljubite, podstičete higijenu usta, jer jače lučite pljuvačku, a ona čisti zube i smanjuje kiselost u ustima, glavni uzrok za propadanje zubne gleđi i lošeg zadaha.

Problemi sa hormonima će biti kao rukom odneseni, ako se aktivirate u seksualnom smislu. Estrogen ženama štiti i čuva srce. Kažu da štiti i od osteoporoze i Alchajmerove bolesti, dok kod muškaraca hormon testosteron podstiče rast koštanog i mišićnog tkiva. Ravnoteža hormona se veoma lako uspostavlja tokom vođenja ljubavi. Bićete razgibani, u formi i zategnuti, i to ako menjate poze tokom vođenja ljubavi. Pokrenućete različite grupe mišića, a koliko ćete samo kalorija potrošiti, o tome da i ne govorimo.

Ukoliko imate dva do tri puta nedeljno seks tokom cele godine, potrošićete 7.500 kalorija, a to vam je kao da ste pretrčali 120 kilometara. Za vreme samo jednog ljubavnog čina možete da potrošite do 200 kalorija.

Teško im je odoleti

Osobe koje su seksualno aktivnije luče feromon, supstancu koja privlači partnere. Ljubavni zagrljaj podiže samopouzdanje tako da je to najbolji afrodizijak.

Prevencija od raka prostate

Istraživanja su pokazala da su seksualna aktivnost i učestalo ejakuliranje povezani sa manjim rizikom od raka prostate u starosti. Potvrđeno je da su muškarci koji su ejakulirali 13 do 20 puta mesečno imali 14 odsto manji rizik od obolevanja.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!