Saturday, June 22, 2024
HomeBlueServerčić za sve namene

Serverčić za sve namene

U poslednjih par godina mali NAS (Network-Attached Storage) serveri su počeli da niču kao pečurke posle kiše, međutim nije svaki NAS server pouzdan i dobar, bar tako kažu poslednja istraživanja. Upravo zato prilikom odabira NAS servera treba obratiti pažnju na mnoge stavke i poverenje pokloniti proverenim proizvođačima. Kompanija Thecus jedna je od najvećih u ovoj oblasti i baš zbog toga rešenja ovog brenda zaslužuju posebnu pažnju…

Da li ste znali da je kompanija Thecus u tekućoj godini dobila nekoliko prestižnih priznanja baš za NAS servere mini koncepta? Naravno da niste, pošto je reč o proizvođaču koji se ne hvali nagradama već dobrim performansama. Jedan od tih modela je i NAS Storage Server M3800, koji svojim fizičkim izgledom više podseća na neki moderni desktop računar, nego na server, ali to je u osnovi i bila želja proizvođača. Kao NAS server široke primene bez problema može služiti kao Skladišni (file) server, Media, iTunes i Photo Web server, IP Cam (server za video nadzor), Print server, Backup server, Web server, FTP ili MySQL server. Po želji korisnika može biti inicirano maksimalno 6TB skladišnog prostora i to u kombinaciji 3 x 2TB zbog (konfiguracije ležišta koja je 3 x 3.5″). To je u osnovi sasvim dovoljno i za jedan komforan rad, što znači da NAS Storage Server M3800 mogu koristiti i zahtevniji korisnici.  Ceo sistem nosi AMD-ov Geode LX800 procesor koji nije neki brzinski šampion, ali sasvim korektno obavlja svaki zadatak koji se postavi ispred njega. Njemu je na raspolaganju 256MB radne memorije što je spram snage procesora potpuno OK.

Na sebi ima izveden mali LCD displej preko koga možete pratiti radne statuse, ali i sve bitne parametre vezane za inicirane diskove, čak i njihovo zauzeće. Pošto može da bude i kvalitetan Media server dolazi sa mali daljinskim upravljačem preko koga možete upravljati svim multimedijalnim sadržajima. Napravljen je od kvalitetnih materijala i u radu je skoro totalno nečujan. U pogledu krajnjih performansi opravdao je sva naša očekivanja, a posebno nas je obradovalo kada smo saznali da će ga na našem tržištu pratiti izuzetno povoljna cena. Šta da vam kažemo na kraju – odično rešenje za male kancelarije i poslovna okruženja koja opslužuju do desetak korisnika.

Cena (sa PDV-om): uzorak

Kontakt: EWE, www.ewe.rs

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!