Thursday, June 13, 2024
HomeBlueSlider sa dva lica

Slider sa dva lica

Tablični računari su sve popularniji zbog svojih mogućnosti i dimenzija, pa ih veliki broj korisnika koristi za završavanje poslova na dužim i kraćim putovanjima. Pored hibridnog modela Transformer, Asus je napravio i model Slider koji se takođe razlikuje od standardnih tabličnih računara. Kod njega se sve može obavljati preko ekrana osetljivog na dodir, ali ima i mehaničku tastaturu koja se izvlači i pogodna je za unos teksta.

Na kućištu su USB priključak, mini HDMI, čitač SD memorijskih kartica, priključak za slušalice i naponska utičnica, a oko ekrana je hromirana traka. Kada se ekran gurne nazad i nagore otkriva se tastatura. Manja je od one na prenosivim računarima ali je adekvatna za brz unos teksta. Kada je u tom položaju, Slider zauzima malo prostora na radnoj površini a ekran stoji čvrsto bez mogućnosti da se slučajno preklopi.

Slider je zasnovan na brzom dvojezgarnom procesoru NVIDIA Tegra 2 1 GHz, sa radnom memorijom kapaciteta 1GB, 16 ili 32 GB prostora za skladištenje podataka kao i prednjom i zadnjom Web kamerom, rezolucija 1,2 i 5 Mpix. Za izradu ekrana dijagonale 10.1 inča rezolucije 1280 x 800 iskorišćen je IPS panel što obezbeđuje sliku živopisnijih bojama, odličnog kontrasta i velikim uglovima vidljivosti. Staklo je inače ojačano i zaštićeno od ogrebotina i manjih oštećenja posebnim slojem Gorilla Glass.

Slider koristi operativni sistem Android 3.2 i dobija se sa preinstaliranim programskim paketom Polaris Office koji je kompatibilan sa Microsoft Office paketom. Ako neko ima računar sa verzijom 3.1, ona će automatski biti preuzeta i instalirana kada se korisnik poveže na Internet. Uz sve to,baterija može da izdrži do 8 sati, što je dovoljno za kraća putovanja i završavanje svakodnevnih obaveza. Asus Slider dostupan je u mat braon i beloj boji.

Kontakt:

Gigatron, www.gigatronshop.com

ComTrade Shop, www.comtradeshop.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!