Thursday, June 13, 2024
HomeOrangeSlovenija vas zove!

Slovenija vas zove!

Slovenija je postala turistički magnet do kog se može lako doći svim prevoznim sredstvima. Nakon samo par sati vožnje, turisti u Sloveniji mogu posetiti veličanstvene alpske vrhove, opuštati se u moderno opremljenim banjama sa toplom vodom, razledati živopisne gradovime Ljubljanu i Maribor i uživati u Jadranskom moru.

Dođite u Portož

Slovenački deo jadranske obale je dug 46 kilometara, najbliži je srednjoj Evropi i zahvaljujući novom autoputu jednostavno je doći do njega. Standard hotela, kuhinja, zabava, raznovrsnost događaja i turistička infrastruktura spadaju među najbolje u jadranskoj oblasti i mogu se porediti sa najboljim turističkim destinacijama u Evropi. Ako tražite elegantan ambijent, zabavu i tipične čari plaže na svom odmoru, dođite u Portorož. Ovo letovalište i banja, koje ima sve što zahtevni gosti mogu poželeti, bilo je popularno još u vreme Austrougarske monarhije. Tokom dana, na finim peščanim plažama se odvija uobičajeni život urednih letovališta.

Uveče Portorož pokazuje svoju posebnu draž. Sve je moguće: uzbuđenje u kazinima, romantična večera u restoranu ili ples u diskoteci. Brojni hoteli sa 4 i 5 zvezdica, koji imaju prijatan ambijent i nude sve vidove zabave, nalaze se na najboljim mestima duž obale. Poslednjih godinu dana najzahtevnijim gostima udobnost nudi i novi luksuzni hotel Kempinski Palace Portorož, gde se istorijsko nasleđe i tradicija prepliću u skladu sa modernim načinom života. Mesto se takođe može pohvaliti termalnim izvorom sa „thallasso” centrom, kao i brojnim drugim „wellness” objektima.  Ukoliko preferirate mirnija mesta i zalive, predlažemo da posetite srednjevekovne ribarske gradiće Piranu, Izoli i Kopru. Zaliv Strunjan se nalazi se usred bogate mediteranske vegetacije, sa borovima i kedrovima prijatnog mirisa, i ima posebno blagu i lekovitu klimu zahvaljujući drevnim solanama. Sa svojim modernim terapeutski centrom pored mora, Strunjan je dobar izbor za odmor sa kupanjem, ali i za lečenje i „wellness”. Posebno interesantno mesto koje treba posetiti su solane Sočovlje, koji se nalaze na obali južno od Portoroža koje su i nacionalni park.

Pogledajte zanimljiv spot o Portožu klikom na:

 Moderne „wellness” banje za odmor

Slovenija se može pohvaliti sa 87 termalnih izvora na svojoj teritoriji, a 15 dobro opremljenih termalnih izvora za lečenje. Širom zemlje postoje banje koje turistima nude klasične načine lečenja i moderne „wellness” centre.

Takođe, Slovenija može mnogo toga da ponudi sladokuscima. Slovenačka kuhinja je pokupila najbolje iz slavonske, austrijske, mađarske i italijanske kuhinje i nudi mnogo zanimljivih poslastica. U prvoklasnim restoranima kojih je iz dana u dan sve više, mogu se probati odlična vina.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!