Monday, May 20, 2024
HomeBlueSnoop Dogg aka Snoop Lion i Bloc Party deo EXIT R:Evolucije

Snoop Dogg aka Snoop Lion i Bloc Party deo EXIT R:Evolucije

R:Evolucija na EXITu počinje da se ubrzava, sve je veći broj vrhunskih svetskih izvođača koji joj se pridružuju. Legenda hip hop muzike, i velika pop zvezda, Snoop Dogg aka Snoop Lion i Bloc Party, jedan od najvećih svetskih bendova indie-rock scene, svojim nastupima na glavnoj bini EXIT festivala pridružiće se EXIT R:Evoluciji 2013.
Tačno je dve decenije od sada već istorijskog, čuvenog debi albuma „Doggystyle“, koji je pretvorio lik Snoop Dogga u planetarni fenomen. Radi se o izdanju koje je na nezaboravan način, ne gubeći na zvučnoj ozbiljnosti, unelo oštar ulični humor u svet hip hopa, kojim su u to vreme vladali uglavnom razni muzički gangsteri. Humor i opuštenost u svim situacijama su ono što je talentovanog, ponekad problematičnog momka, izdvojilo iz nadolazećeg mora„opasnih“ zvezdica u trenerkama i patikama.
Danas je Snoop jedan od najprepoznatljivijih muzičara sveta. Taj status je zaradio vešto kombinujući svoju najveću ljubav – rep muziku – sa drugim muzičkim stilovima kroz saradnje sa pop zvezdama kao što su Katy Perry i Alicia Keys, ali i producentima elektronske muzike poput Davida Guette i Bob Sinclara.
Ove godine, u istom trenutku kao i sam EXIT, Snoop Dogg prolazi kroz R:Evoluciju iz koje se rađa njegov novi lik. Stara fascinacija Jamajkom, kao i novo ime Snoop Lion najavljuju njegov sledeći album “Reincarnated“, ali i dokumentarni film koji prati njegovo putovanje po ovom karipskom ostrvu. Snoop je ovom prilikom izjavio: „Sa ovim albumom želim da pošaljem poruku ljubavi i skrenem pažnju na sjajnu muziku nastalu na ovom divnom ostrvu, čija namena je oduvek bila da pozitivno menja svet i ima poseban život za sebe“. Upravo iz želje za promenom i odavanjem počasti nekim od uzora hip hop kulture, izašao je Snoop Lion, koji će svoj novi zvukpredstaviti publici na najvećoj bini EXIT festivala, naravno uz hitove starog dobrog Snoop Dogga.
Poseban specijalitet ovogodišnjeg EXIT-a biće Bloc Party, koji spadaju u elitu savremene globalne alternativne rok kulture. S posebnim zadovoljstvom možemo da najavimo da će nastup harizmatičnog Kele Okerekea i njegovog indie-rock sastava na ovogodišnjem EXIT festivalu biti i njihov premijerni nastup pred publikom u Srbiji i regionu.
Trenutno aktuelna cena petodnevne ulaznice za predstojeći Exit festival iznosi 5.990 dinara, i mogu se kupiti na gigstix.com kao i na Gigstix prodajnim mestima u Novom Sadu, Beogradu, Subotici,  Čačku, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Zemunu i Novoj i Staroj Pazovi. Studenti i srednjoškolci mogu da kupe petodnevne ulaznice sa popustom od 55% za 5.490 dinara na Gigstix prodajnom mestu u Pariskom magazinu u Novom Sadu. Svi koji nisu iz Novog Sada treba da pišu na tix@gigstix.com.
Pratite redovno www.exitfest.org, jer u narednom periodu slede objave novih imena.

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!