Thursday, July 18, 2024
HomeBlueSolarna šuma, parking za električne automobile

Solarna šuma, parking za električne automobile

Kako bi se rešio problem kontinuiranog punjenja baterija električnih automobila, neki proizvođači uz svoje električne modele nude uređaje za ubrzavanje punjenja.

S druge strane, bolje rešenje krije se u dostupnosti stanica na kojima se punjenje baterija može obavljati dok automobil nije u upotrebi. One se moraju nalaziti tamo gde postoji velika koncentracija vozila, a idealan primer su velike poslovne zgrade i shopping centri. Za vreme dok vlasnik odrađuje svoju smenu ili obavlja kupovinu, njegov električni automobil može biti spojen na mrežu i bezbrižno se puniti.

Dizajner Neville Mars osmislio je solarnu šumu, neverovatno praktičnu i lepu stanicu za punjenje u vidu šume solarnih panela. Solarna šuma nudi veliki hlad, ali i električnu energiju dobijenu iz obnovljivog izvora.

Velike zelene površine koje možete videti na slikama zapravo su heliostatične fotonaponske ćelije koje se mogu rotirati u zavisnosti od položaja sunca, upijajući tako velike količine svetlosti, baš kao što to rade suncokreti. Punjenje baterija vrlo je jednostavno. Dovoljno je uštekati kabel u jedno “solarno drvo”.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!