POTREBNO JE: 500 g špageta, 500 g junećeg mlevenog mesa, 2 kašike svežeg peršuna, 60 g kobasice, 60 g parmezana, 3 kašike paradajz pirea, 1 jaje, 15 g maslaca, glavica crnog luka, 2 kašičice suvog bosiljka, kašičica suvog origana, 440 g pelata, 125 ml juneće supe, 125 ml belog vina, kašičica šećera u prahu
PRIPREMA
Pomešajte u činiji govedinu, usitnjen peršun, kobasicu isečenu na kolutove, parmezan i kašiku paradajz pirea s umućenim jajetom. Masu oblikujte u loptice, pa ih propržite u teflonskom tiganju 12 minuta. Istopite maslac u velikom tiganju, dodajte iseckan crni luk, bosiljak i origano, pa kratko propržite. Umešajte pelat, preostalu količinu paradajz pirea, goveđu supu, vino i šećer, prokuvajte i u to dodajte ćufte. Uz povremeno mešanje krčkajte oko pola sata dok se ne zgusne. Skuvajte špagete u ključaloj slanoj vodi, procedite ih i preko njih sipajte ćufte.
Izvor: Blic – Žena