Saturday, June 22, 2024
HomeZdravljeIshranaSprečite umor hranom!!

Sprečite umor hranom!!

Da li vam se dešava da vam glava već u ranim popodnevnim satima pada na sto? Tada se osećate iscrpljeno, a pred vama je još jedan sastanak i još mnogo radnih sati. Ono što će vam sigurno prvo pasti na pamet je ogromna šolja crne kafe i čokolada, ali nije u tome ključ.

Voda

Ponekad ono što vama deluje kao umor zapravo predstavlja dehidriranost, koju često pojačava velika količina kafe. Popijte naiskap veću čašu vode i prošetajte brzim koracima oko zgrade, jer je svež vazduh dopunska energetska baterija. Kada se vratite, popijte još jednu čašu vode.

Indijski orah

Ova koštunjava voćka je bez premca kada je reč o podizanju raspoloženja, čemu pomaže selen koji se nalazi u njoj, ali i za brzo uklanjanje umora zahvaljujući velikoj količini magnezijuma. Samo šest ovih plodova sadrži četiri grama proteina i zdravih biljnih masnoća.

Urme

Sušene urme se u Sahari tradicionalno daju kamilama da bi se brže povratile posle velikog napora. Ovaj beduinski trik ima podlogu u činjenici da su urme bogate glukozom, ali i mineralima, naročito kalijumom. Urme usporavaju apsorpciju šećera i druže održavaju energetsku vitalnost.

Pečeni krompir

Krompir ima višak procenata voćnog šećera, pa je veoma pogodan kao energetski podizač. Preliven nekim blagim sosom i dobro začinjen učiniće da se za kratko vreme osetite mnogo bolje.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!