Thursday, June 13, 2024
HomeBlueSSD napada!

SSD napada!

Svi smo svesni da je vreme SSD diskova došlo, te da je samo pitanje vremena kada će klasični čvrsti diskovi zauvek otići u penziju. Ustvari znamo – kada veliki kapaciteti SSD drajvova postanu pristupačni za široke narodne mase. Dok čekamo da se to dogodi predstavljamo vam jedan zanimljiv SSD potpisan od strane kompanije ADATA koji je ovih privukao veliku pažnju domaćih potrošača.

ADATA AS511S3-60GM-C drajv je zasnovan na ultra brzim fleš čipovima i SandForce SF-2200 kontroleru sa podrškom za Windows TRIM komandu i sve popularnijim interfejsom SATA 6GB/s. Time je povećana brzina transfera podataka i ona je sada 550 MB/sec (čitanje)/520 MB/sec (upis), što omogućava prenos videa od 5 GB za svega 15 sekundi.

Što se tiče podizanja sistema, Windows 7 se pokreće za fantastične  23 sekunde, a Mac OS X i za kraće vreme. Ovo su podaci veoma bitni korisnicima koji se bave obradom video materijala i rade u grafički zahtevnim aplikacijama. Pored toga završava poslove svuda  gde je potreban brz i pouzdan rad sa velikim datotekama.

Male dimenzije, mala potrošnja energije, bešuman i brz rad bez vibracija, kao i mogućnost ugradnje u prenosive računare čine ga odličnim izborom za osvežavanje sistema. Još je bolje ako se kupuje prilikom sastavljanja nove konfiguracije uz matičnu ploču sa podrškom za SATA 6GB/s, jer se tada može iskoristiti njegov pun potencijal.

Cena (bez PDV-a): model od 60GB – 13.500,00 dinara

Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!