Monday, December 4, 2023
HomeRedLepota/KozmetikaŠta može da vam se sve može dogoditi ako ne skinete šminku...

Šta može da vam se sve može dogoditi ako ne skinete šminku pred spavanje

 Što duže i češće spavate našminkani, to više štetite svojoj koži, kaže profesor dermatologije sa klinike “Maunt Sinaj” u Njujorku, Dženet Graf. 

Strašno vam se spava i nemate snage da skinete šminku. Sebi kažete: “Nema veze, skinuću je ujutru”. Ima veze – na taj način oštećujete svoju kožu. “Što duže i češće spavate našminkani, to više štetite svojoj koži“, kaže profesor dermatologije sa klinike “Maunt Sinaj” u Njujorku, Dženet Graf.

Naša koža, kao i ostatak tela, ima određeni ritam. Noć je za kožu najvažnija, jer je to vreme kada se ona obnavlja, dok šminka na koži tokom noći onemogućava taj proces i oštećuje kožu“. Doktor Graf naglašava da što češće pravite ovu grešku “lenjih devojaka”, kako je ona naziva, to više štetite svojoj koži, ali negativne efekte ostavlja i to što ponekad prespavate našminkani.
Puder
Puder potencijalno može da ošteti vašu kožu, u zavisnosti od načina kako ga nosite. “Ukoliko puder stavite ujutru i nosite ga tokom celog dana, a zatim ga uveče ne skinete, to je veoma opasno jer se sva prljavština i zagađivači sakupljeni tokom dana zadržavaju na vašoj koži”.
Maskara
Neke devojke maskaru ne skidaju uveče jer tvrde da im trepavice tako lepše izgledaju ujutru, a druge jer ih ponekad mrzi da to urade. “Čestice maskare iritiraju oči tokom noći, pa lako može doći do infekcije i eventualnog razvoja konjuktivitisa”, naglašava dr Graf.
Takođe, ako ne skidate maskaru pre spavanja, znajte da će vam trepavice postati krte i lako će se lomiti, opadati i prorediti. To što znate koliko je loše spavati sa šminkom na licu, ne znači i da vas nikada neće mrzeti da to uradite. Zato, devojke, najbolje je da proizvode za skidanje šminke držite negde pored kreveta, kako bi vam bili pri ruci.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!