ZA TESTO: 6 belanaca, 180 g šećera, 220 g mlevenih oraha, 40 g seckanih oraha
ZA KREM: 6 žumanaca, 180 g šećera, naribana korica jedne pomorandže, 15 g oštrog brašna, 60 ml đusa od pomorandže, 200 g maslaca
ZA UKRAS: 100 g seckanih oraha, sirup od pomorandže
PRIPREMA
Ulupajte čvrst sneg od belanaca uz dodavanje šećera. Lagano umešajte mlevene i seckane orahe, pa masu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Mlaku koru presecite popreko na pola i ostavite da se hladi. Penasto umutite žumanca i šećer, dodajte naribanu koricu pomorandže i brašno razmućeno u đusu. Kuvajte oko 5 minuta na pari uz stalno mešanje. Gotov krem ohladite i umešajte omekšali maslac. Koru nafilujte polovinom krema, preklopite drugom korom i premažite ostatkom krema. Obod torte ukrasite seckanim orasima, a odozgo možete da ukrasite gotovim sirupom od pomorandže.
Izvor: Blic