Monday, May 20, 2024
HomeBlueArt ShowSutra premijera filma „7 dana u Havani“ u Sava centru

Sutra premijera filma „7 dana u Havani“ u Sava centru

„7 dana u Havani“, nesvakidašnji portret savremene Kube, premijerno će biti prikazan sutra, 10. januara, u 20:30h u Sava centru. Od 19:30h, ispred Velike dvorane Sava centra, biće održana tematska žurka, na kojoj će ljubitelji ove kulture i plesa moći da uživaju u zvucima kubanske muzike i ritmovima salse.
U filmu „7 dana u Havani“ predstavljeni su fascinantni duh Havane i jedinstveni način života, kroz sedam različitih priča, koje je režiralo sedam svetskih reditelja. Osim slavnog Benisija Del Tora, kome je ovo rediteljski debi, u realizaciji ovog omnibusa učestvovali su i iskusni reditelji: Loren Kante, Hulio Medem, Gaspar Noe, Elija Sulejman, Huan Karlos Tabio i Pablo Trapero.
Svako poglavlje prati jedan dan u životu različitih likova, a ove potpuno nezavisne priče povezuje mnogo više od lokacije. Poznati reditelj Emir Kusturica igra glavnu ulogu u priči Pabla Trapera, dok se u filmu pojavljuju i mladi glumci: Džoš Hačerson („Igre gladi“) i Danijel Brul („Zbogom Lenjine“, „Prokletnici“).
Film „7 dana u Havani“ premijerno je bio prikazan u Kanu, u selekciji „Izvestan pogled“, dok je domaća publika ovaj film mogla da pogleda na nedavno zavšenom 18. Festivalu autorskog filma, u Beogradu.
Mladi američki turista odlazi na svoje prvo putovanje po Kubi. Njegov taksista je sredovečni čovek sa inženjerskom diplomom koji će mu pokazati grad koji je sve drugo, samo ne tradicionalan. „7 dana u Havani“ je savremeni portret jednog od najfascinantnijih gradova na svetu. Dugometražni film sastavljen od sedam poglavlja režiralo je 7 svetski priznatih filmskih autora, a u jednu od uloga u ovom ostvarenju koji je svojevrsni omaž Kubi igra i poznati reditelj Emir Kusturica.

  • Originalni /međunarodni naziv: 7 dias in la Habana/7 Days in Havana
  • Režija: Laurent Cantet, Benicio Del Toro, Julio Medem, Gaspar Noé, Elia Suleiman, Juan Carlos Tabío, Pablo Trapero
  • Scenario: Leonardo Padura
  • Uloge: Josh Hutcherson, Daniel Brühl, Emir Kusturica, Ana de Armas, Elia Suleiman, Jorge Perugorría, Mirta Ibarra, Daisy Granados, Luis Alberto García, Vladimir Cruz, Othello Rensoli, Leonardo Benítez, Melvis Santa Estevez
  • Direktor fotografije: Daniel Aranyó
  • Montaža: Thomas Fernandez, Véronique Lange, Alex Rodríguez
  • Zemlja produkcije: Francuska, Španija, 2012.
  • Trajanje: 129′
  • Jezik: španski

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!