Wednesday, May 22, 2024
HomeRedLjubav & SeksSuze - žensko oružje ili iskrena osećanja

Suze – žensko oružje ili iskrena osećanja

Žene su lakše na suzama od muškaraca, a kada se rasplaču, čak i najveće „muškarčine” ostanu razoružane. Iako se osećaju bespomoćno ili uplašeno kada se nađu ispred žene koja plače, muškarci bi trebalo da je tada uteše ili puste da se smiri. Međutim, treba razlikovati iskrene i lažne suze, jer kad jednom nasednete na glumu – nema kraja sitnim prevarama.
Muškarci tvrde da su imuni na ženske suze, ali ipak nisu ravnodušni. Naučno objašnjenje je da suze menjaju ponašanje muškarca tako što smanjuju agresivnost. Međutim, dok biolozi tvrde da hemijski sastav ženskih suza utiče na nivo testosterona kod muškarca, psiholozi ističu da su razlozi mnogo dublji od puke fiziološke reakcije na plakanje.
– Problem je u tome što muškarci uglavnom ne znaju šta da rade kad žena zaplače. I tad počinju da paniče, bez obzira na to da li to pokazuju. Zbog suza muškarci se uglavnom osećaju bespomoćno, pošto ih to pokazivanje emocija potpuno parališe. Oni su odmalena naučeni da ne treba da plaču, da moraju da potiskuju osećanja. Zato kad vide da neko plače, nemaju adekvatan odgovor – navode psiholozi.
Oslobađanje od stresa
Suze mogu da imaju i pozitivno dejstvo na međusobne odnose. One su pre svega signal svima unaokolo da nešto nije u redu. Navode ljude da nešto preduzmu u vezi s bolom koji osoba koja plače oseća. Drugo, suze vas oslobađaju prigušenih emocija i nagomilanog stresa. Pošto se dobro isplače, čovek se oseća mnogo bolje i spremnije da se suoči s teškoćama. Kad su saterani u ćošak zbog izliva osećanja, iz muškaraca ispliva ponašanje stečeno u najranijem dobu. Otud njihove reakcije mogu da variraju od durenja, ismevanja do razumevanja.
– Oni u tim momentima reaguju na način na koju su se prema njima ophodili u detinjstvu. Ako ih je neko od roditelja grdio zbog plakanja, oni će to da prenesu dalje, na suprugu i svoju decu. Ako su roditelji reagovali na suze s nežnošću, verovatno je da će i oni tako da reaguju.
Kada je reč o ljubavnoj vezi, ne postoji moćnije oružje od ženskih suza. Za muškarca to znači da sa svojom izabranicom neće moći normalno da razgovara u naredna 24 sata, da seks ne dolazi u obzir, da su pod znakom pitanja i hrana i zabava dok ona šmrca. Za mnoge to je trenutak kada pristaju na sve, samo da plakanje prestane. Upravo tu je i zamka lažnih suza koje devojke koriste da bi dobile što žele.
 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!