Thursday, July 18, 2024
HomeUrban vodičDešavanjaThe Bite, Mooncage i Rulja Inc. 3. juna u Festu

The Bite, Mooncage i Rulja Inc. 3. juna u Festu

Bendovi The Bite, Mooncage i Rulja Inc. održaće zajednički koncert u subotu, 3. juna od 21h u klubu Fest u Zemunu!

The Bite je riff’n’roll bend iz Beograda. Ideja o bendu koji će imati energiju punk-a, čvrste rock’n’roll rifove, pevljive refrene i osećajnost blues-a javila se pre mnogo godina. Ideja je sazrevala, dok su članovi svirali po drugim bendovima, menjala se i THE BITE je tražio ljude koji su rasli na ulicama, i koji imaju tu „glad“ potrebnu za dobru svirku, ljudi koji su bili i biće deo ekipe, a opet mogu da doprinesu svojim sopstvenim pečatom, potpisom, ljude koji slušaju, sviraju i žive različitu muziku, a mogu bez problema da stanu rame uz rame i naprave nešto novo…

(c) 2022 Zoran Stojkovic, all rights reserved

Nakon dva studijska albuma („Life“ 2015.i „Change“ 2020.) THE BITE je u martu 2023. godine objavio EP „Are We Mad?!“ za diskografsku kuću Multimedia Music.

Bend trenutno nastupa u postavi: Ljiljana Zdravković (vokal), Bojan Savić (gitara), Igor Ilić (bas) i Bojan Stevanović (bubanj).

Muzičari koji su dugo putovali stvarajući u raznovrsnim bendovima i tako postali priznati i prepoznatljivi auditorijumu, kako igrokazom života tako i nepresušnom željom za kvalitetnom muzikom, pronašli su se na jednom kreativnom mestu u vremenu i prostoru, koje su radi preciznije orijentacije nazvali – MOONCAGE. Bend je nastao 2013. godine na žanrovskoj relaciji Lisabon – San Francisko – Sijetl – Beograd. Propovedaju ideju iskonskog rokenrola oplemenjenog post-grandž i bluz zvukom, svojom vizijom i energijom.

MOONCAGE se priprema za ulazak u studio i uskoro će biti objavljene nove pesme koje će biti snimljene u saradnji sa Nenadom Bojkovićem kao producentom. U planu su nastupi do kraja godine, među kojima je i festival Lovestock u Kaštelima kod Splita.

The Bite, Mooncage i Rulja Inc. 3. juna u Festu
The Bite, Mooncage i Rulja Inc. 3. juna u Festu

Rulja Inc. je rokenrol bend nastao u Lazarevcu 2018. godine i od samog početka bio je okrenut isključivo autorskom radu. Nastao je pod uticajem kultnih bendova sa ovih prostora, poput Partibrejkersa, Bjesova, Block Out-a, Braće Left, kao i uzora van granica naše zemlje, poput Queens Of The Stone Age, Guns N Roses, Aerosmith, Led Zeppelin, Kyuss. Trenutnu postavu čine Ivan Simić (vokal, gitara), Marko Milutinović (gitara), Vuk Stojanović (bas) i Filip Todorčević (bubanj).

Jedan od uživo najenergičnijih novih rok bendova privukao je, i nastupom, ali i svojim autorskim pesmama, veliku pažnju domaće publike.

Posle izlaska albuma „Ništa Skriveno” na svim digitalnim platformama u decembru prethodne godine, a zatim i brojnih svirki po klubovima i festivalima širom Srbije, u prodaji je i fizičko CD izdanje debi albuma grupe Rulja Inc.

Ulaz na koncert biće 600 dinara, a svirka počinje u 21h. 

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/200582956103308

The Bite

www.facebook.com/thebite011

www.instagram.com/thebitebeograd/

https://youtu.be/ramVo-g3g_o

Mooncage

https://www.facebook.com/Mooncageband

https://www.instagram.com/mooncage_band/

https://www.youtube.com/@MOONCAGEband

Rulja Inc.

https://www.facebook.com/RuljaInc

https://www.instagram.com/rulja_inc_projekat_1906/

                                               https://youtu.be/mz9UEEi4fQI

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!