Wednesday, April 17, 2024
HomeGreen"To nije moj posao" i druge fraze koje vam garantuju neuspeh

"To nije moj posao" i druge fraze koje vam garantuju neuspeh

Ako želite da budete uspešni u poslu, određene fraze morate da izbacite iz rečnika, savetuju poslovni treneri. Često se zaboravlja koliko su reči moćne i da određena izjava može da sruši i najveći entuzijazam oko projekta.

Ako kažete da nešto ne možete da učinite, zapravo govorite: “Hm, to mi se baš i ne radi” ili “Nemam volje da uradim sve potrebno kako bih došao do rezultata“.
Zvuči dobro… ali to je, nažalost, ipak nemoguće

  • Jedino što vas ograničava su granice koje ste postavili vi sami i pogodite šta – samo vi možete da ih ukinete. Dakle, imajte na umu da je sve moguće ostvariti i gledajte kako se to ostvaruje.

Kad bismo samo imali više para

  • Bilo bi savršeno imati neograničen budžet, ali niko ne radi u idealnim uslovima. Prisetite se svih multimilionera koji su počeli doslovce ni iz čega poput dizajnera Ralfa Lorena ili voditeljke Opre Vinfri.

Zapravo, problem je u tome što…

  • Istinski lideri ne poznaju reč problem. Jedini trenutak kada bi u poslovnom okruženju ta reč mogla da se pojavi u vašem rečniku je kada izjavljujete: “Pronašao sam rešenje za problem koji nas je mučio”.

Od “to nije moj posao” diže se kosa na glavi

  • Iskazivanjem ove fraze ne samo da otvoreno pokazujete kako niste timski igrač nego i sabotirate svoju karijeru. Ostavljate utisak da želite da uradite minimalnu količinu posla i samo da uzmete platu, upozoravaju stručnjaci.

Pa nije to nuklearna fizika…

  • Korišćenjem ove fraze sagovorniku dajete na znanje da njegov zadatak ne smatrate posebno važnim.

 
Izvor: 24sata

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!