POTREBNO JE
2 jajeta, 300 g šećera, kesica vanilin šećera, 125 g margarina, 100 g kakaoa, 200 g brašna, 200 ml jogurta, kesica praška za pecivo, 200 ml nes kafe
ZA I FIL 500 g malina, 200 g šećera, 200 ml vode, 1 puding od maline
ZA II FIL 200 g šlag krema u prahu, 200 ml vode, 200 g čokolade, 200 ml kisele pavlake
PRIRPEMA
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa im dodajte otopljen margarin, jogurt, kakao, brašno i prašak za pecivo. Sjedinite masu dolivajući vruću nes kafu. Smesu izlijte u podmazan pleh i pecite pola sata na 180 stepeni. Koru ohladite na rešetki i isecite je na tri dela. Kad se kora ispeče i dobro ohladi, vodoravno je izrežite na tri dela. Za prvi fil u posudu stavite maline, šećer i decilitar vode, prokuvajte i, kad se šećer otopi, dodajte puding od maline razmućen i decilitru vode. Kuvajte dok se ne zgusne. Topao puding nanesite ravnomerno na sve tri kore i ostavite da se ohladi. Za drugi fil umutite šlag sa vodom, pa dodajte istopljenu čokoladu i kiselu pavlaku. Sve dobro umutite i filujte tortu: kora sa slojem od malina, fil, druga kora, drugi fil i tako redom. Tortu ostavite dva-tri sata u frižideru da se fino stegne.
Izvor: Blic-Žena