Sunday, June 16, 2024
HomeBlueTrans(ASUS)formacija

Trans(ASUS)formacija

Sa pojavom tablet računara svet mobilnih gedžeta se skroz promenio. Korisnici su dobili mogućnost da igraju svoje omiljene igrice u pokretu, gledaju filmove u visokim rezolucijama i surfuju internetom maksimalno komforno i brzo. Sve je krenulo od dana kada je Apple lansirao iPad koji danas ima najveći udeo na tržištu. Međutim, s vremena na vreme se pojavi i po koje sjajno rešenje nekog drugog proizvođača koje i vizuelno i konstrukcijski odskače od standarda. To se nedavno dogodilo sa ASUS-ovim Tranformerom TF101 čiji je glavni zadatak da zadovolji potrebe najzahtevnijih kupaca i obezbedi moćnu grafičku platformu, a kako stvari trenutno stoje ide mu veoma, veoma dobro!

Transformer TF101 nije klasičan tabet računar već predstavlja kombinaciju netbook mašine i tableta. To u prevodu znači da njegovu osnovu čine dva dela – tablet, kao klasično rešenje i dodatak u vidu tastature koja se po potrebi sinhronizuje sa tabletom umetanjem u njeno specijalno ležište. Kako smo mogli i predpostaviti srce ovog gedžeta čini NVIDIA Tegra 2 čip, koji pored toga što daje nitro ubrzanje mašini, čini je i grafički veoma moćnom. Zahvaljujući njemu slika na displeju izgleda kristalno jasno sa maksimalno prirodnim bojama, a detaljnost je dovedena gotovo do savršenstva. Inače, Transformer TF101 dolazi sa odličnim displejom dijagonale 10.1 inč koji je u stanju da prikaže sliku u rezoluciji od 1280×800 piksela. Isti podržava multigestikulcije i totalno je prijateljski orjentisan ka korisniku – ne grebe se, lako se održava i nije previ tvrd za prstiju!

Izrada je očikavano na visokom nivou, što isto možemo reći i za konektivnost, kako onu žičnu, tako i bežičnu. Prisustvo prednje (1.2MP) i zadnje (5MP)kamerice se podrazumeva, međutim od njih ne očekujte puno pošto su nemanjene isključivo za zabavu i komunikaciju. Pored NVIDIA Tegra 2 čipa kao nosioca hardverske konstrukcije Transformer TF101 poseduje još 32GB skladišnog prostora, a kao softverska podrška tu je Android 3 Honeycomb platforma sa svim pratećim aplikacijama opšteg tipa. Za one specifične aplikacije i igrice posetite Android Market, kao i Tegra zone portal gde možete naći sve što vam treba.

ASUS je sa Transformer TF101 tabletom zadao domaći zadatak ostalim proizvođačima ovih gedžeta. Odlične radne karakteristike, vrhunski ekran i lako održavanje glavne su prednosti Transformera u odnosu na slična konkurentska rešenja. Uz sve to i baterija koja ga brati nudi sjajnu autonomiju (7h sam tablet + 8h tastatura = 15h) što upotpunjuje sliku o kvlitetu i uopšte posvećenosti tokom kreiranja proizvoda. Jedino što može odbiti kupca je krajnja cena koja nije mala ali sa druge strano ako želite za sebe samo najbolje onda mora da zante da to treba i dobro platiti!

Cena (bez PDV-a): 510 evra

Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!