Monday, April 15, 2024
HomeGreenTrikovi kojima dizajneri stvaraju domove iz snova

Trikovi kojima dizajneri stvaraju domove iz snova

Kada gledate fotografije idilično opremljenih stanova, čini se tako lako da i vi vaš životni prostor uredite, a u stvarnosti je puno teže. To je zato što dizajneri znaju određene trikove, a evo onih koji će i vaš dom pretvoriti u prostor iz snova.  
HODNIK
Ako postavljate više različitih okvira s fotografijama u hodnik, neka manji okviri budu razmaknuti oko dva santimetra, a veći pet.
– Možete da ih mešate. Ormarić ili sto u hodniku ne sme da zauzime previše mesta i mora da bude funkcionalan kako biste na njega mogli da odložite ključeve ili poštu. Uz dodatne police i fotografije ostavite deo zida praznim jer će hodnik delovati zatrpano – kaže njujorški dizajner Thomas O’Brien.


 
DNEVNI BORAVAK
Većina ljudi ogledala i slike kači previsoko. Pravilo je da ogledalo bude 25 santimetara iznad troseda. Stočić treba da bude nekoliko santimetara niži od garniture. Dizajnerka Elaine Griffin savetuje da je dovoljno funkcionalan ako je dužine dve trećine garniture. Ona kaže i da oko tepiha treba da bude pola metra praznog parketa jer će soba delovati prozračno, a manji tepisi obavezno moraju biti ispod stolića u boravku. Kako biste stvorili utisak što viših plafona, postavite zavese do poda.
SPAVAĆA SOBA
Šteta je stavljati veliki tepih u spavaću sobu kada većinu prostora najčešće zauzima krevet. Radije se odlučite za manje tepihe ispred kreveta. Ako imate uzglavlje na krevetu, pripazite da bude dovoljno visoko da možete da se naslonite na njega dok čitate. Noćni ormarići za prostran i velik krevet mogu biti veći i širi tako da na njih stane noćna lampa, časopisi, knjige i voda. Bolje je da budu niži od dušeka jer ćete lakše ostavljati i uzimati stvari. Lampice na zidu treba da budu visoko da vam ne prave senku.
 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!