Friday, May 24, 2024
HomeGreenTrikovi stare škole koji pale

Trikovi stare škole koji pale

Iako se poslovni svet ne može meriti sa onim kakav je bio pre nekoliko decenija, ali neki stari maniri ipak nisu spremni da se bace u zaborav.
Napišite zahvalnicu

  • Ne SMS, ne i-mejl nego pravu poruku ispisanu sopstvenim rukopisom. Pošaljite je klijentu kao zahvalnicu na odlično rešenom problemu, konstruktivnom sastanku ili potencijalnom poslodavcu koji vas je intervjuisao. To će vas izdvojiti iz gomile kandidata, ostvariti provesionalnu vezu i dati lični pečat.

Spremite pohvalne i-mejlove

  • …koje vam je poslao šef ili menadđer i u kojima dokumentovano piše da ste “odlično obavili posao”. Kada dođe vreme procene radnika, imaćete dokaz da ste dobro odradili svoj posao.

Integritet

  • Postupajte ispravno sa svima od onih na dnu piramide do onih na samom vrhu. Nikada ne znate ko će vam biti sledeći šef. I dok ste na poslu, zaboravite na tračarenje i špijuniranje kolega.

Trudite se

  • Ne samo oko kvaliteta svog rada, nego i oko svog izgleda. Prvi utisak se pre svega temelji na izgledu. Od trenutka kada dođete na razgovor za posao pa do trenutka kada ćete preći u drugu komapniju oblačite se tako da impresionirate. Ako izgledate neuredno, šaljete poruku da ste šljampavi ili lenji i jednostavno ne možete da pazite na više stvari u isto vreme.

 
Izvor: B92-SuperŽena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!